Snadder på Valentindagen!

Det er enkelt. By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane. Og din Valentin blir garantert glad. Det kan være din kjæreste, din gode nabo, en barndomsvenn, bestevennen din eller barna dine. Du kommer sikkert på noen å invitere. Vi har samlet noen oppskrifter på gode kaker som kan inspirere.


Her finner du oppskrifter på Valentinsmuffins, Appelsinhjerter, Sjokoladehjerter med mintsjokolademousse, Marengskake og Butterdeighjerter med eple. :) 
 
 

Valentinsmuffins

Valentinsmuffins
Ingredienser
4 1/4 dl hvetemel
1 1/2?2 dl Sukker
2 ts bakepulver
1 egg
1 3/4 dl melk
1/2 dl olje

Pynt
2 dl Dansukker Melis med jordbærsmak
1 ts vann
1 ts flytende margarin
geléhjerterRør sammen alle ingrediensene. Hell over i muffinsformer. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 15 minutter.

Bland sammen melis, vann og margarin til en jevn glasur. Spe med litt vann hvis glasuren blir for tykk. Smør glasuren på muffinsene. Legg ett geléhjerte på hver muffins.

Variasjon: Skjær et hjerteformet lokk av muffinsen, og fyll den med fromasj eller krem smaksatt med syltetøy eller bær. Legg på plass hjertelokket.  
 
 
 

Appelsinhjerter

Appelsinhjerter


ca. 20 stk.
Ingredienser
150 g smør eller margarin
3 dl hvetemel 
1 dl  Melis
1 ts vaniljesukker
1 eggeplomme

Fyll
2 egg
1 dl Sukker
2 1/2 ss hvetemel
1 ss appelsinjuicekonsentrat

Pynt
Dansukker MelisBland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Arbeid inn matfettet og eggeplommen. La deigen stå i kjøleskap i 1 time. Trykk ut deigen i smurte hjerteformer. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 6 minutter. Imens rører du sammen ingrediensene til fyllet. Fordel fyllet i de forstekte formene. Stek i 5?7 minutter til. La kakene avkjøles før de tas ut av formene. Sikt melis over kakene før servering.  
 
 
 

Sjokoladehjerter med mintsjokolademousse

Sjokoladehjerter med mintsjokolademousse


4 stk.
Ingredienser
50 g sjokolade, valgfri type
4 kakeformer, hjerteformede

Fyll
60 g After Eight*
1 ss vann
15 g usaltet smør
1 eggeplomme
1 eggehvite
2 ss Dansukker Sukker

Eventuell pynt
kakepyntKle formene med plastfolie. Smelt sjokoladen over vannbad. Pensle formene med sjokoladen. Sett på en kjølig plass for å stivne. Vend formene, og ta av plastfolien.

Ha After Eight, vann og smør i en skål, og la den stå over en kasserolle med varmt vann til alt er smeltet. Rør i eggeplommen. Visp eggehviten med sukkeret til et fast skum, og vend ned i sjokoladerøren. Fyll moussen i sjokoladeformene. Pynt eventuelt med kakepynt, f.eks. små sukkerhjerter eller sølvkuler.

*Bruk gjerne hvit After Eight hvis sjokoladeformene er mørke, og mørk After Eight til hvite former.  
 
 
 

Marengskake

Marengskake
Ingredienser
Marengs
3 eggehviter (100 ml)
2 dl Sukker
1/2 krm eddiksprit

Fyll
200 g ferske eller frosne bær
1 dl kremfløte
100 g kesella
1 ss Dansukker Gelésukker Multi
1 ts vaniljesukker

Pynt
1 ss  Melis
frukt eller bærSett ovnen på 100 °C. Tegn hjerter, tre til hver kake, ca. 10 cm høye, på baksiden av et bakepapir. Smør og mel tegningene. Visp eggehviter, eddiksprit og halvparten av sukkeret til luftig eggedosis. Vend forsiktig i resten av sukkeret. Smør eller sprøyt massen ut på de smurte og melede tegningene. Rester av massen kan brukes til vanlige marengser. (Kan f.eks. brukes til marengsviss.) Stekes midt i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist. Visp fløten, gelésukkeret og vaniljesukkeret stivt. Rør ned bærene og kesellaen. Ha fyllet mellom marengsene rett før servering. (Hvis du vil ha kakene klare på forhånd, kan du pensle marengsene med smeltet sjokolade, slik at de ikke bløtes opp av fyllet. Tips: Hvit sjokolade synes ikke så godt.) Pynt kakene med litt frukt eller bær som pudres med melis.  
 
 
 

Butterdeighjerter med eple

Butterdeighjerter med eple


2 stk.
Ingredienser
1 dypfryst butterdeigplate
1 eple
1 ss flytende margarin
1 ss Demerarasukker
1/2 ts vaniljesukkerKjevl ut butterdeigplaten som angitt på pakken. Stikk ut to hjerter ved hjelp av en form, eller skjær dem ut med en kniv. Skrell og ta ut kjernen av eplet. Skjær det i tynne båter, som legges på butterdeigen. Pensle med margarin. Bland de to sukkertypene, og strø blandingen over eplebåtene. Legg på plate med bakepapir, og stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Serveres med litt is, pisket krem eller vaniljesaus.Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits