Du og jeg - Dessert for to

Du og jeg dessert

Du og jeg dessert
2 porsjoner

Ingredienser
50 g mørk sjokolade
1 ark overheadfilm eller 1 plastomslag

Mousse
50 g hvit sjokolade
1 dl kremfløte
1/2 eggeplomme
1 ts vaniljesukker

Saus
50 g frosne (opptinte) bringebær eller andre røde bær
1?2 ts Sukker


Smelt den mørke sjokoladen i en skål over vannbad. Skjær eller klipp filmen i to stk. 4 cm brede strimler. Pensle strimlene med den smeltede sjokoladen. Klem strimlene sammen i endene og fest dem med papirklips, slik at de blir dråpeformet. Settes i fryseren til sjokoladen er stivnet.

Smelt den hvite sjokoladen i en skål over et lunt, men ikke for varmt vannbad. Visp eggeplommen, fløten og vaniljesukkeret grundig. Vend sjokoladen i. Ta dråpene ut av fryseren og fordel moussen i dem. Settes i kjøleskap et par timer.

Rør bær og sukker sammen, og press blandingen gjennom en sil. Legg dråpene på tallerkener slik at de danner et hjerte og fjern filmen. Legg en skjefull saus i hver dråpe og pynt eventuelt med et par bær. Server resten av sausen til.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
Du og jeg kaker
 

Du og jeg kaker


ca. 15 stk.

Ingredienser
2 1/4 dl hvetemel
1/4 dl Dansukker Sukker
100 g smør eller margarin

Pynt
Dansukker Melis med jordbærsmak
et par dråper vann
kakepynt


Bland sammen ingrediensene til deigen i en haug på bakebordet, og arbeid sammen til en deig som får hvile i 30 minutter i kjøleskap. Sett ovnen på 175 °C. Tegn en mal på papir av to sammensatte hjerter, og klipp ut.

Kjevle deigen ut til en tykkelse på 5 mm. Legg papirmalen på deigemnet og skjær ut kaker etter den. Legg kakene på en smurt eller bakepapirkledd plate. Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Bland sammen melis og litt vann, og smør på kakene. Trykk fast kakepynt rundt kanten.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Doble hjerter
 

Doble hjerter


15 stykker

Ingredienser
1 rull frossen butterdeig

Pensling
1 eggehvite
1 dl Rørsukker

Fyll
1 boks naturell Philadelphia-ost
1 dl Melis med jordbærsmak


Tin deigen opp og kjevl den litt tynnere. Stikk ut 30 hjerter med en form. Pensle halvparten med eggehvite og strø rørsukker over. Legg alle hjertene på plate med bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 225° i ca. 4 minutter og avkjøles på rist.

Bland ingrediensene til fyllet. Legg kakene sammen med fyllet, én med sukker og én uten, rett før de skal serveres.Håper det smaker! *i det romantiske hjørnet*

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits