Du og jeg - Dessert for to

Du og jeg dessert

Du og jeg dessert
2 porsjoner

Ingredienser
50 g mrk sjokolade
1 ark overheadfilm eller 1 plastomslag

Mousse
50 g hvit sjokolade
1 dl kremflte
1/2 eggeplomme
1 ts vaniljesukker

Saus
50 g frosne (opptinte) bringebr eller andre rde br
1?2 ts Sukker


Smelt den mrke sjokoladen i en skl over vannbad. Skjr eller klipp filmen i to stk. 4 cm brede strimler. Pensle strimlene med den smeltede sjokoladen. Klem strimlene sammen i endene og fest dem med papirklips, slik at de blir drpeformet. Settes i fryseren til sjokoladen er stivnet.

Smelt den hvite sjokoladen i en skl over et lunt, men ikke for varmt vannbad. Visp eggeplommen, flten og vaniljesukkeret grundig. Vend sjokoladen i. Ta drpene ut av fryseren og fordel moussen i dem. Settes i kjleskap et par timer.

Rr br og sukker sammen, og press blandingen gjennom en sil. Legg drpene p tallerkener slik at de danner et hjerte og fjern filmen. Legg en skjefull saus i hver drpe og pynt eventuelt med et par br. Server resten av sausen til.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Du og jeg kaker

Du og jeg kaker


ca. 15 stk.

Ingredienser
2 1/4 dl hvetemel
1/4 dl Dansukker Sukker
100 g smr eller margarin

Pynt
Dansukker Melis med jordbrsmak
et par drper vann
kakepynt


Bland sammen ingrediensene til deigen i en haug p bakebordet, og arbeid sammen til en deig som fr hvile i 30 minutter i kjleskap. Sett ovnen p 175 C. Tegn en mal p papir av to sammensatte hjerter, og klipp ut.

Kjevle deigen ut til en tykkelse p 5 mm. Legg papirmalen p deigemnet og skjr ut kaker etter den. Legg kakene p en smurt eller bakepapirkledd plate. Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjl p rist.

Bland sammen melis og litt vann, og smr p kakene. Trykk fast kakepynt rundt kanten.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Doble hjerter

Doble hjerter


15 stykker

Ingredienser
1 rull frossen butterdeig

Pensling
1 eggehvite
1 dl Rrsukker

Fyll
1 boks naturell Philadelphia-ost
1 dl Melis med jordbrsmak


Tin deigen opp og kjevl den litt tynnere. Stikk ut 30 hjerter med en form. Pensle halvparten med eggehvite og str rrsukker over. Legg alle hjertene p plate med bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 225 i ca. 4 minutter og avkjles p rist.

Bland ingrediensene til fyllet. Legg kakene sammen med fyllet, n med sukker og n uten, rett fr de skal serveres.



Hper det smaker! *i det romantiske hjrnet*

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andy

Hei p deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Flg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits