Oppskrifter på lekre kaker og brød

 
 
  
 

Kom i gang med å bake lekre kaker og brød
Ikke alle liker å bake,men HEY: Nybakt brød med smør. Klassisk sjokoladekake. Duften og smaken av hjemmebakt gleder de fleste. Det starter allerede når deigen skal eltes på kjøkkenbordet, og her kan de minste i familien gjerne være med. Det gjelder også når man skal pynte, for eksempel med Perlesukker og glasur. Så sett i gang og la deg inspirere av våre gode, enkle oppskrifter. jeg liker allerbest å pynte og smake. Liller likes. Her er noen oppskrifter som gjør at kansje du også får sansen for baking.



 
 

Visste du at...

hvis du baker brød og boller, gir sirup og sukker næring til heveprosessen og gir en fin farge på skorpen, i tillegg til den deilige og fristende duften av nybakt brød.




  
 
 
 

Langpannekaker

Langpannekaker


ca. 40 stk.


Ingredienser

2 dl flytende margarin
2 dl vann
5 egg
4 dl Dansukker Sukker eller Dansukker Demerarasukker eller Dansukker Brun Farin
4½ dl hvetemel
3 ts bakepulver
Smør/margarin til formen
Dansukker Demerarasukker til formen


Forslag til smakstilsetning
? 2 ts vaniljesukker
? 2 ss kakao
? 1 g safran
? ca 400 g bær eller fersk frukt i biter
? ca 250 g rosiner eller annen tørket frukt
? 100 g revne gulrøtter + 200 g avrent knust ananas + 50 g valnøtter
? 300 g revet squash + revet skall av 1 lime


Forslag til pynt
? Dansukker Melis med valgfri smak, utrørt i litt vann
? 200 g philadelphia-ost naturell + 2½ dl Dansukker Melis + revet skall av 1 sitron
? 3 dl Dansukker Melis + 1 ss kakao + ½ dl kaffe + 50 g smeltet smør/margarin, strø på kokosmasse




Smør en form, ca 30 x 40 cm, og strø på råsukkeret. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Rør i margarin og vann. Bland de tørre ingrediensene og vend ned i røren. Tilsett ønsket smakstilsetning. Hell opp i formen og stek midt i ovnen ved 175° i 25-40 minutter. Hvelv kaken. Pynt kaken etter ønske.



  
 
 

Tips

Lag en dansk drømmekake ved å steke kaken i 20 minutter. Legg deretter på en glasur som er laget av 125 g smør, 100 g kokosmasse, 2½dl Dansukker Sukker og½dl melk. Stek den deretter i 5 minutter på 225 º c.



  
 
 
 

Scones

Scones


8 stk


Ingredienser

2 dl melk
2 ss hvetekli
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts salt
1/2 dl flytende margarin
2 ts Dansukker Brun Farin


Smakstilsetning
? ½ dl hakkede oliven og 0,3 dl hakkede soltørkede tomater
? 1 g safran
? 1 dl revet sterk ost, ½ dl finhakket fersk basilikum
? ½ dl rosiner, ½ dl hakkede tørkede aprikoser



Legg hveteklien i en bolle og hell melken over. La stå i 10 minutter. Bland alt utenom margarinen i en skål, husk evt. smakstilsetning. Tilsett melkeblandingen og margarinen og arbeid sammen til en deig. Del deigen på midten og form til runde kaker som legges på plate med bakepapir. Skjær kakene slik at det blir 4 trekanter. Stek kakene midt i ovnen ved 275° i ca. 10 minutter. Deigen kan også has i muffinsformer.



  
 
 
 

Sjakkruter

Sjakkruter


Ingredienser

4½ dl hvetemel
1/2 dl Dansukker Fin Farin eller 1 dl Dansukker Melis
200 g smør eller margarin


2 ss kakao
2 ts vaniljesukker


Arbeid sammen ingrediensene til deigen. La deigen stå kaldt i 30 minutter. Del deigen i to deler. Bland 2 ss kakao i den ene delen og 2 ts vaniljesukker i den andre delen. Del deigen i emner som rulles til lengder. Legg en lys og mørk lengde ved siden av hverandre osv. Skjær kakene i 3-4 mm tykke skiver som legges på plate med bakepapir. Stek kakene midt i ovnen ved 175° i ca. 8 minutter. Kakene avkjøles på rist. Oppbevares tørt.



  
 
 
 

Grunnoppskrift muffins

Grunnoppskrift muffins


ca. 12 normalstore


Ingredienser

100 g margarin
3/4 dl melk
1½ dl Dansukker Demerarasukker eller Dansukker Strøsukker
2 egg
1 ts bakepulver
1½ ss potetmel
1 ts vaniljesukker
2½ dl hvetemel


Variasjoner
? tilsett 0,5 g safran
? 2 ss kakao
? 1½ dl hakket sjokolade
? revet skall av 1 sitron
? 1½ dl ferske eller dypfryste bær
? 2?3 ts pepperkakekrydder
? 1½ dl rosiner
? kaneldyppede eplebåter


Pynt med

? Dansukker Melis, lag gjerne sjabloner som du legger over kaken før du strør over melisen.
? glasur, 2 dl Dansukker Melis med valgfri smak, 1-2 ss vann, lag gjerne fantasifigurer
? Dansukker Perlesukker
? med mandler og nøtter
? en kombinasjon av flere alternativer
? del dem og fyll dem med fløte, crème fraîche eller fromasj, og bær





Smelt margarinen og tilsett melken. La alt bli varmt uten å koke. Visp egg og sukker lett. Bland hvetemelet med bakepulver, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det vekselvis med melkeblandingen i eggedosisen. La gjerne røren hvile i kjøleskap over natten, da får du ekstra luftige og fine muffins. Hell opp i papirformer på langpanne eller i muffinsplate. Stek kakene midt i ovnen ved 225° i ca. 12 minutter.




  
 
 

Tips

Lag overraskelsesmuffins. Legg en liten godtebit på hver muffins etter halve steketiden. Pynt med en lik godtebit når muffinsene er ferdigstekt.




  
 
 
 

Yoghurtbrød

Yoghurtbrød


Ingredienser

3 dl hvetemel
2 dl finmalt rugmel
1¼ dl sammalt hvete
1/2 dl hvetekli
1½ dl sammalt grov rug
1 dl solsikkefrø
1 ts salt
2 ts natron
3/4 -1 dl Dansukker Mørk Sirup
6 dl yoghurt eller surmelk


Evt. Smakstilsetning

? 2-3 ts brødkrydder, f.eks. spisskummen, anis, fennikel
? revet skall av en appelsin
? 50 g rosiner




Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Bland i sirup og surmelk, og rør deigen raskt sammen. Hell opp i en stor form, fyll den kun 2/3 full, og stek brødet midt i ovnen ved 175° i ca. 90 minutter. Dekk til med folie dersom brødet blir for mørkt.



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits