Prinsessekake

Sol ute, sol inne , sol i hjertet ,sol i sinnet, sol bare sooool!
N som sola ENDELIG er oppe i Nord ogs passer det med en solskinnskake,eller prinsessekake om du vil.
Foto: Jan Inge Haga

Ingredienser:
2 1/2 dl Melk
25 g Fersk gjr
75 g Margarin
60 g Sukker
1/2 ts Kardemomme, malt
500 g Hvetemel

Fyll til prinsessekake av gjrdeig:
5 ss Smr, temperert
3 ss Sukker
1/2 ts Kanel, malt
2 dl Rosiner
2 1/2 dl Vaniljekrem
Melis
1 Egg til pensling
 
Framgangsmte:

Smelt margarin og tilsett melken i smret. La dette bli ca. 35 grader.

Rr ut gjren i vsken.

Bland det trre med vsken og elt det til en glatt og smidig deig. Elt den gjerne i en kjkkenmaskin.


Sett deigen til heving i ca. 30-40 minutter.


Framgangsmte Fyll til prinsessekake av gjrdeig :

Rr sammen smr, sukker og kanel.


Kjevle ut noe av deigen til en rund leiv (ca. 1/3).

Legg denne som en bunn i en rund springform ca. 24 cm i diameter. Smr et lag med vaniljekrem p bunnen.


Kjevle resten av deigen ut til et rektangel.

Smr p smrblandingen og dryss p rosinene.

Rull sammen deigen til en fin plse.

Sjr ca. 8 like store biter av rullen.

Legg den ene av bollene i midten og resten fint rundt i ring.


Pensle med egg og ha litt vaniljekrem i midten p hver bolle.


Sett til etterheving i ca. 30 minutter.


Sett ovnen p 200 grader.


Stek kaken i forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter.


Avkjl kaken og ha p litt melisglasur.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andy

Hei p deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Flg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits