Prinsessekake

Sol ute, sol inne , sol i hjertet ,sol i sinnet, sol bare sooool!
Nå som sola ENDELIG er oppe i Nord også passer det med en solskinnskake,eller prinsessekake om du vil.
Foto: Jan Inge Haga

Ingredienser:
2 1/2 dl  Melk
25 g  Fersk gjær
75 g  Margarin
60 g  Sukker
1/2 ts  Kardemomme, malt
500 g  Hvetemel

Fyll til prinsessekake av gjærdeig:
5 ss  Smør, temperert
3 ss  Sukker
1/2 ts  Kanel, malt
2 dl  Rosiner
2 1/2 dl  Vaniljekrem
Melis
1  Egg til pensling
 
Framgangsmåte:

Smelt margarin og tilsett melken i smøret. La dette bli ca. 35 grader.

Rør ut gjæren i væsken.

Bland det tørre med væsken og elt det til en glatt og smidig deig. Elt den gjerne i en kjøkkenmaskin.


Sett deigen til heving i ca. 30-40 minutter.


Framgangsmåte Fyll til prinsessekake av gjærdeig :

Rør sammen smør, sukker og kanel.


Kjevle ut noe av deigen til en rund leiv (ca. 1/3).

Legg denne som en bunn i en rund springform ca. 24 cm i diameter. Smør et lag med vaniljekrem på bunnen.


Kjevle resten av deigen ut til et rektangel.

Smør på smørblandingen og dryss på rosinene.

Rull sammen deigen til en fin pølse.

Sjær ca. 8 like store biter av rullen.

Legg den ene av bollene i midten og resten fint rundt i ring.


Pensle med egg og ha litt vaniljekrem i midten på hver bolle.


Sett til etterheving i ca. 30 minutter.


Sett ovnen på 200 grader.


Stek kaken i forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter.


Avkjøl kaken og ha på litt melisglasur.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits