NY angrepille?;)

Forskere har utviklet en ny pille, som fjerner uønskede minner.  jippi tenker du vel nå...,men...dette er ikke noen angrepille som fjerner gårsdagens one night fra hukommelsen...

Behandlingen er ment å hjelpe de med svært vonde opplevelser, og som lider under posttraumatisk stress.

Svært mange sliter med tilbakevendende minner, som fører til at livskvaliteten reduseres kraftig, og for enkelte gjør det umulig å leve et normalt liv.


- Ingen føflekk

Men hukommelsespillene har ikke bare ført til begeistring, skriver avisene. 

- Å fjerne dårlige minner er ikke det samme som å fjerne en vorte eller føflekk. Det vil forandre personligheten, ettersom hvem vi er, og så er lenket til våre minner, sier Daniel Sokol, lege ved St.Georges universitet i London.

- Det kan muligens ha sine fordeler i enkelte tilfeller, men før man setter i gang å slette minner, må vi tenke over hvilke effekter det kan ha å si for individet, samfunnet og vår forståelse av hva som er menneskelig.


Alt forsvinner

Flere forskere mener at det å fjerne minner, også fjerner folks mulighet til å lære av sine feil. En annen frykt er at også de gode minnene vil forsvinne.

På den andre siden kan fjerning av minner hjelpe pasienter å kvitte seg med fobier, avhengigheter, spiseforstyrrelser og seksuelle avhengighet.

Den nederlandske legen Merel Kindt har forsket på og utført tester ved bruk av såkalte betablokker, en medisin som egentlig er ment for hjertepasienter. Han har funnet at disse pillene har en effekt på å svekke minner man ikke vil ha. Han mener likevel det er lenge til en eventuell minne-slettende medisin vil være å få hos legen.

- Det neste skrittet er å se over hvor lang tid medisinen er effektiv, og å teste medisinen på mennesker som virkelig har en fobi eller forstyrrelse, sier Kindt.

det jeg tror skjer er at vi tar pillen,og våkner opp som ett barna ala hukommelsestap. hva tror du?

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits