Sjokolade!

Sjokolade har i flere tusen år gjort mennesker glade. Aztekerne drakk sjokoladedrikk allerede før Jesus ble født. Mens det mektige Aztekerriket gikk under, overlevde sjokoladen. Cocoa's here to stay. hvem kunne ikke tenkt seg en dukkert i sjokolade-elva til Willie Wonka?


Is good for you!

Sjokolade kan brukes til så mangt, deriblant som lykkepille. Den brune herligheten frigjør hormoner i hjernen som gir deg en mild lykkefølelse og demper stress, ikke ulikt metoden som tas i bruk hos den infamøse lykkepillen Prozac. Prozac øker hjernens opptak av serotonin som behandling for depresjon, men har selvmord på listen over mulige bivirkninger. (HALLO JA)

jeg går heller for sjokolade!


Høy kakaoføring er best

Kun sjokolade med minst 70 prosent kakaopulver gjør nytten, så velg kokesjokkis. dessuten er det supersunt.DOUBLE WHAMMY: Sjokolade med sjokolade på - kan ikke gå feil.DOUBLE WHAMMY: Sjokolade med sjokolade på - kan ikke gå feil. Foto: Shutterstock

Vokser på trær
I fremstillingen av sjokolade benyttes frukten som vokser på kakaotreet. I kjernen av frukten ligger kakaobønnene, som pakkes i bananblader og legges varmt for å gjennomgå en gjæringsprosess. Deretter blir bønnene tørket, renset og røstet, og presset så kakaopulveret blir skilt fra fettet. Kakaofettet brukes til å lage sjokolade, og er en viktig bestanddel i mange skjønnhetsprodukter(!).MEKKER SJÆL: I filmen Sjokolade lager Juliette Binoche kruttsjokkis til Johnny Depp (for anledningen med hestehale), og søt musikk oppstår. Noe for neste Valentines Day, gutta!MEKKER SJÆL: I filmen Sjokolade lager Juliette Binoche kruttsjokkis til Johnny Depp (for anledningen med hestehale), og søt musikk oppstår. Noe for neste Valentines Day, gutta!

Gode grunner til å spise sjokolade:

  • Sjokoladeplate
  • Sjokoladekake
  • Sjokoladepudding
  • Sjokoladesaus
  • Sjokolademelk
  • Sjokolademousse
  • ... Og så videre!  ps:oppskrifter finner du under,nettop,"oppskrifter"

Lag din egen!

Sjokolade er ikke bare Snickers og Twist, hvorfor ikke lage din egen?1
Smelt hundre gram mørk sjokolade og ca. 50 gram kakaofett eller konfektfett i vannbad.
2 Strø en bitte liten klype chili og litt kanel over blandingen
3 Hakk en neve nøtter med for eksempel mandler, hasselnøtter, peanøtter og valnøtter og rist dem i en stekepanne
4 Avkjøl sjokoladeblandingen i tre minutter og ha i en brødpose, stikk et lite hull i et hjørne
5 Tyt sjokoladen ut i isbitformer eller lignende
6 Chuck'em in the fridge i en time eller to - et vôila!

Lykke til med både sjokoladen og humøret. NYT med verdens beste sammvittighet!

Én kommentar

18.feb.2009 kl.19:37

Glem kokesjokoladen! Vanlig kokesjokolade inneholder normalt helt nede i 30% kakao. Det finnes varianter med høyere kakaoinnhold, men dette er ikke god sjokolade. Bruk den gjerne til baking, men den funker ikke til kos ut av pakken. Sjekk min blogg for tips til gode mørke sjokolader, lover at det blir flere etterhvert!

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits