Dette er de mest Oppskrytte yrkene

Noen yrker er forbundet med glitter og glamour, men lever ikke opp til sitt rykte.


For selv om aviser og fjernsyn gir inntrykk av fete lønnsutbetalinger og høy svinging av champagneglass representerer dette ikke nødvendigvis virkeligheten.

Det skriver US News, som nå har laget en liste over de mest oppskrytte yrkene. Lista utarbeides hvert år, og nytt av året er at eiendomsmeglerne har fått den tvilsomme æren av å falle ut. Årsaken er trolig fallende boligpriser og mange oppsigelser i bransjen.

Årets liste:

Arkitekt

Myten om arkitektene er kule, kreative folk i svarte klær bygger signalbygg i byene våre. Virkeligheten er noe mer sober. Nedgangen i boligmarkedene verden over skaper for det usikre tider for arkitekter, og mange tegner i realiteten skolebygg og sykehjem.


Lederstilling i reklamebransjen

Den kreative hverdagen er ikke fullt så kreativ i virkeligheten. For mange ledere i reklamebransjen er mer selgere enn idéskapere. Mye handler om å overbevise kunder om å kjøpe deres overprisede tjenester.


Advokat

I realiteten foregår mye av advokatens arbeid over lovsamlingen på kontoret, ikke foran vitneboksen i rettssalen. Mange jobber svært lange dager, som ikke ligner på Ally McBeal sine.


Kokk

Mat er trendy som aldri før, og mange kokker er superstjerner med egne TV-programmer og glansede bøker. Men egentlig er deres hverdag mer preget av samlebånd. Livet i restaurantkjøkkenene handler i stor grad om å produsere de samme måltidene gang etter gang i et voldsomt tempo om kvelder og i helger.


Bonde

Mange har et romantisk forhold til det å kunne produsere sin egen mat. Ikke minst hvis den er økologisk produsert. I praksis er det hardt knallhardt arbeid, fysisk slit og ofte ensomme dager uten kolleger.


Politibetjent

Du vil straffe de slemme og hjelpe de snille? Greit. Men på kjøpet får du farlige situasjoner, risiko for liv og helse, laber lønn og uheldige arbeidstider. Og mange opplever at det de gjør ikke hjelper noe særlig.


Professor

I manges øyne har professorene høy status, svært stor frihet over arbeidsdagene, omtrent ikke stress og behagelige forskningsopphold i andre land. Men i Norge blir få professorer før de er 40, og mange har ikke en gang fast jobb i årene før dette.


Eier av liten bedrift

Selvstendig næringsdrivende er sjefer som kjøper luksusbiler på firmaet og tar ut millionlønninger hvert år. Nja. I praksis har du sjelden fri, arbeidstimene er svært mange, du må gjøre det meste selv og stiller dårligere enn andre når det gjelder pensjon, sykepenger og liknende goder.

Noen yrker du mener mangler? si din mening!
jeg synes yrket modell mangler. hehe. det er ganske oppskrytt. de fleste jeg møter tror alle modeller tjener fett,sitter og blir tatt bilde av og at yrket er dritlett samt glamorøst. jeg må bare le. jeg hadde en jobb der jeg arbeidet 18 timer i strekk,måtte ligge ute i snøen i desember med undertøy bla for seff noen tusen kr....eller var det en gratisjobb? husker ikke.

tm15
bildet er fra en shoot der jeg holdt pusten under vann litt vell lenge. kl var ca midnatt og jeg var iskald.
ett tungt lodd trakk meg ned til 5 M dyp og det var dritvondt i ørene. Håret ble limt på og jeg hadde limrester i 3 uker etterpå... kjeeeempe glamorøst.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits