Verdens særeste drikker

Nettstedet Travel And Leisure har kåret verdens rareste drinker, og her er det virkelig noe for enhver smak - eller kanskje ikke?

Fra vin med slangeurin til pussige smakskombinasjoner - her er drinkene som vil få mandagens skallebank til å vare helt til neste helg! 


PIZZA-ØL: Produsentene lover at Mamma Mia Pizza Beer skal være som skapt for pizza-måltidet.
PIZZA-ØL: Produsentene lover at Mamma Mia Pizza Beer skal være som skapt for pizza-måltidet. eller...ikke?

Pizza Beer

Hva gjør du når du simpelthen elsker pizza, men ikke finner et godt øl som passer perfekt til livretten? Du brygger ditt eget øl! Tom og Athena Seefurth fra Illinois klarer seg ikke uten pizza, og i 2006 lagde de derfor Mamma Mia Pizza Beer, som de mener er den perfekte følgesvennen til alle typer pizza. Paret har siden utvidet sortimentet til også å omfatte pizzabunn-blandinger og andre pizza-produkter.

Slangegalle-vin

Dette er en delikatesse i Vietnam. Den slangetemmer tilbereder drinken ved bordet ditt, ved å kutte opp galleblæren til en levende kobraslange og blande den med risvin. Gallen gir et grønnskjær til drikken, som gjerne serveres som en lekker aperitif før fristende retter som primært består av resten av slangen. Særlig menn anbefales å ta en slurk eller to, da slangegalle-vinen skal gjøre underverker for manndommen.

O2 Sparkling Vodka

Musserende vodka? Javisst - britiske English Distillers International har tilsatt vodkaen CO2 for så å kalle den O2. Resultatet skal ifølge Travel And Leisure være en rund og ren smak som prikker lett i ganen.

Chicha

Chicha er et maisøl som opprinnelig ble konsumert under inka-ritualer i Peru. Maisøl høres kanskje ikke så ille ut, men det er før du vet hvordan det blir til: Kvinner i fjerne Andes-strøk tygger maisen og spytter fruktkjøttet i glass med varmt vann, hvor det blir stående og gjære. Resultatet er en melkeaktig gul veske. Lekkert?

Firfisle-vin (denne ble jeg tilbydd på kina-resturant på Tenerife)

Akkurat som slangegalle-vinen, hevder kineserne at firfisle-vinen har helsebringende gevinst. Å kalle det en vin er imidlertid litt på grensen - firfisle-spriten er Kinas sterkeste brennevin. En firfisle, gjerne en gekko, marineres hel i flasken som inneholder enten risvin eller whiskey. Her blir den liggende i alt fra ti dager til et år. Jo mer giftig firfislen er, jo bedre skal den være for helsen, og drikken sies å skremme bort blant annet kreft, leddgikt og magesår. Husk at det holder med en shot!LARVE PÅ LUR: Mescal lokker med en deilig liten orm nederst i flasken.
LARVE PÅ LUR: Mescal lokker med en deilig liten orm nederst i flasken.

Kvas

Denne russiske sommerdrikken er like utbredt som vodka, og lages av mugne terninger rugbrød. Drikkens historie strekker seg så langt tilbake som antikken, og ble konsumert av alt fra adelsmenn til bønder. Varmt vann helles over de mugne brødterningene, som deretter gjæres i tre-badekar. Vanlige smakstilsetninger er mynte, bær og rosiner.

Yogurito

Som navnet avslører, er Yogurito en yoghurt-lignende drink som gjerne blandes med appelsin- eller ananasjuice. Men selv om den lages i Holland og tappes på flaske i Frankrike, er den primært laget for det japanske markedet. Yogurito skal særlig være populær blant helsebevisste japanere.

Kaffe-øl

Kaffe er godt og øl er godt, men kaffe-øl? Kona Brewing Company på Hawaii har laget to varianter, Pipeline Porter og Da Grind Buzz Imperial Stout, som blander de to meget populære ingrediensene koffein og alkohol. Nå trenger man ikke lenger bli dorsk av å drikke øl.

Cynar

Brygget på artisjokker og tilsatt 13 forskjellige typer urter, skal Cynar være alkoholverdenens svar på tomatjuicen. TV-reklamer på 1960-tallet hevdet at Cynar ville "bekjempe det moderne livs stress", og spriten fra italienske Campari blir fortsatt promotert som en helsebringende drikk. Cynar kan enten drikkes bar eller med is, men brukes også i cocktails eller for å sprite opp en flaske øl.

Mezcal

Det meksikanske brennevinet kommer fra agaveplanten, men det er ikke bare det flytende innholdet i flasken som har gjort mezcal berømt. I hver flaske tilsettes nemlig en larve, som etter sigende skal fungere som et kraftig hallusinogen. Men vær obs! Tidligere var det hun to typer larve som ble brukt i mezcal. Nå risikerer du at den du får er i plast, og det kan være vrient å fordøye.

er disse noe for deg? ;D

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits