12 enkle sparetips!

Finanskrise eller ikke. de fleste bruker mer enn de har,tar lån og sliter for å få endene(gakk-gakk) til å møtes.
her får du 12 sparetips,enten du er student eller i arbeid!


1) Mal i stedet for å møblere


? Her er det viktig å tenke at man kan skape fornyelse og oppfriskning uten å kjøpe nye møbler. Det er mye rimeligere å male et rom eller to. Faktisk viser det seg at mange følger dette rådet i trange tider. Da går gjerne møbelsalget ned, mens forbruket av maling stiger merkbart, sier Risanger.

2) Ikke betal forskudd

? Hvis du likevel skal kjøpe noe nytt, ikke betal forskudd! Mange forretninger, spesielt møbelforretninger, krever at du betaler forskudd på bestillingsvarer. Men nå er det stadig flere butikker som innstiller eller går konkurs. Da får du kanskje aldri den lekre sofaen, og pengene kan være tapt. Gjør i stedet en skriftlig avtale om at du forplikter deg til å betale varen når den er ankommet butikken.

3) Lei ut noe

? Er det noe du kan leie ut? Om det så bare er et enkelt rom til en student, kan det bety gode penger. Garasjen kan kanskje leies ut til en nabo med bil. I boligen er utleie skattefritt så lenge du ikke leier ut mer enn halvparten.

4) Selg noe

? Utnytt nettet til å selge brukte ting. Ta en runde i kjeller og på loft. Nettannonser er billige, og det er utrolig hva folk vil kjøpe. Det kan være noen tallerkner de mangler til et middagsservise, eller en årgang gamle tidsskrifter.
når jeg(en eller annen gang) får overtalt mamma til å selge alle antikvitetene sine(eller.. mannsjiten,som jeg kaller det) ja da blir det penger av småstein.

5) Dropp bolle

? Du tenker kanskje at 20 kroner til en bolle ikke er særlig mye. Men regn ut årsprisen på alt du kjøper jevnlig. Gang med 230 hvis det er noe du gjør hver gang du er på jobb. En bolle til 20 kroner blir 4500 kroner i året. Du må tjene hele 6-7000 kroner, på grunn av skatten, for å betale alle bollene. mitt tips til deg: lag din egen bolledeig,stek,frys ned og ta ut 1-2 hver kveld slik at de tiner til neste dag. tenk på hvor mye du sparer. dessuten er hjemmelagde boller xtra namme-namm.

6) Gå på biblioteket

? Biblioteket har mer enn du tror ? av spillefilmer, musikk, lydbøker, vanlige bøker, tidsskrifter, aviser og strikkeoppskrifter. Og er det en bok de ikke har, kan du bestille den gratis tilsendt fra andre biblioteker i landet. Alt er gratis, et fantastisk tilbud som jeg er alt for sløv til å bruke. men det lønner seg !


7) Byttelån avis med naboen

? Du kan lese din egen avis til frokost, og legge den i naboens postkasse på vei til jobb. På ettermiddagen hygger du deg med naboens avis, som han har lagt i din postkasse. Dette har mormor og naboen gjordt i årevis, alt fra  sladderblad til nyhetsaviser.

8) Si opp dobbeltforskringer

? De fleste er faktisk dobbeltforsikret. Vanligste dobbeltforsikringer er reise og innbo, som man ofte har gjennom jobben eller organisasjoner i tillegg til privat. Du kan si opp en forsikring når som helst, og få tilbakebetalt det du har innbetalt på forskudd. Mens du sjekker forsikringsstatusen din, kan du sende en forespørsel på forsikring til flere selskaper. Velger du det billigste tilbudet, kan det være mange tusenlapper å tjene årlig.

9) Bytt bank

? Altfor få bytter bank. Du kan gjerne bruke flere banker. Det viser seg at det å være totalkunde, som det ofte kalles, slett ikke er gunstig for alle. God hjelp finner du på finansportalen.no, som er finansiert av regjeringen. Her må alle bankene legge inn opplysninger om rentesatser og andre ting. jeg har jatt den samme banken helt siden konfirmasjonen,men jeg gidder ikke bytte ;p

10) Bruk kontanter

? Bruk minst mulig, men bruk kontanter i stedet for kort når du skal betale noe. Faren ved å bruke kort, er at du ikke ser pengene flagre vekk fra deg så det er lettere å bruke mye.

11) Selg bilen

? Trenger du egentlig bil? Det er mange alternativer: kollektivtransport, leie bruktbil til ferier og frakt, ta en drosje av og til. Noe byer har bilkollektiv-ordninger. Noen deler bil med en nabo eller venn. Du får penger inn ved å selge bilen, du slipper det årlige verditapet på bilen, og du slipper å betale årsavgift, forsikring, bensin, bompenger, reparasjoner og vedlikehold. jeg har enda ikke tatt lappen. jeg ser på bil som utgifter,utgifter og utgifter. I store byer er det bra kollektivt tilbud,og i små bygder kan du sykle :D

12) Planlegg innkjøp

? Gjør planlagte billiginnkjøp av mat i et par uker. Finn ut hvor mye du sparer, sammelignet med spontaninnkjøp i nærmeste butikk. kjøp inn store kvanta når du handler. bruker du å kjøpe små-poser med potetgull sparer du mye ved å bytte de i å kjøpe store poser.

Husk; en krone her og en krone dær blir fort to kroner :*
Xoxo

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits