Trendy Tapas

Tapas er i vinden som aldri før. de enkle munnfullene er ikke så vanskelig å lage og det ser inponerende ut i selskap. her får nu oppskrifter på Enkle eksemplel på tapas,så det er bare å begynne å planlegge festen:
Tapas
Kjøtt: Beregn ca. 150 g spekeskinke pr. person. Prøv gjerne Serrano skinke eller andre skinker.

Oliven: En vesentlig bestanddel - sorte, grønne, marinerte, fylte o.l. Her er ofte ett godt utvalg i Innvandrerbutikker.
Nøtter: Små skåler med ristede og salte nøtter av forskjellige slag - gjerne mandler også.

Ost: Hvit geitost eller andre lokale varianter. Det smaker med en godt modnet ost. Prøv og en Manchego ost hvis du får tak i den.

Salater: Blandet salat, tomatsalater med løk og oliven o.l.

Kjeks: Diverse kjekser - gjerne saltet kjeks.
Tapas
Andre enkle eksempler du lett lager:
Artisjokksalat: Rensede artisjokker overhelles med olivenolje, persille og sitron.

Bloody Oysters: Hell litt kraftig Bloody Mary over østersen, og du har en finfin tapas.

Carpaccio: Tynne rå skiver av oksefilet med parmesan, sitron, olje, salt og pepper.

Klippfiskpuré: Kokt klippfisk eller annen salt fisk blandes med kokte poteter, hvitløk og olivenolje.

Hummer og purreløk: Hummer stekt i olivenolje, og kokt purreløk ved siden av. Enkelt og lekkert!

Gorgonzola og sjampinjong: Blåmuggost og stekt sopp er fantastisk godt sammen!

Kyllinglår: Benfri kylling stekes og serveres med parmesan og bakt paprika

Laks og asparges: Laksen lettstekes og følges av dampet asparges.

Pannekake med rømme, løyrom, rødløk og dill: Små pannekaker kan varierers i det uendelige. Løyrom kan f.eks. byttes ut med lodderogn.

Ovnsbakt kveite: Kveite krydres og bakes med olje. Annen hvit fisk kan også brukes. Server med en enkel salat, f.eks. rucola.

Ovnsbakte småpoteter og salt agurk: Små potetbiter eller hele småpoteter, f.eks. franske rattepoteter, ovnsbakes. Ha salt og presset sitron over, og nyt dem med salt agurk til.

Potetsalat med vaktelegg: Potetsalater i mange varianter er bra tapas. Denne er med pesto, rødløk og syrlige epler. Legg til kokte (vaktel)egg, og du har en lekker, velsmakende rett.

Tomatsalat: Stek tomatskiver og hell over litt balsamicoeddik. Server med brødkrutonger.

Sherrydampede blåskjell: Blåskjell dampet i sherry er nydelig. Server med litt grønt tilbehør, f.eks. purre og oliven, som her.

Speket kjøtt og oliven: Spekekjøtt er klassisk tapasmat. Her skiver av Ibericogris, såkalt Pate Negra, med oliven til.

Serranoskinke er en annen god spekevariant. Mild løk smaker godt til

Squash- og auberginesalat: Stek skiver av squash og aubergine, og kok inn litt vineddik. Kapers passer godt til.

Syltet andelår med bakt paprika: Dette låret er først saltet og deretter kokt. Salt kjøtt mot søtlig paprika er en fin smakskombinasjon.

Taleggio med aprikosbrød: Brød med innbakt tørket frukt er alltid godt til smakskraftige oster.

Tapas Friterte mandler
250 g skoldede mandler
3-4 ss olivenolje
Salt

Varm oljen i en stekepanne. Når den er varm så surrer du mendlene til de er gyldne. La de renne av på papir og dryss med salt.

Friterte blekksprutringer
750 g blekksprutringer
500 g mel
1 liter olivenolje
Salt

Rens blekkspruten, fjern hode, tentakler, blekkposen, finner og skinnet. Vask dem godt og skjær dem i ringer. Salt dem og dypp dem i mel. Rist dem litt før de friteres i varm olivenolje til de er gyldne. La de renne av på papir og server dem varme. Kan og stekes i stekepanne, med mindre olje.

Grillet serranao skinke
12 skiver franskbrød skjært i skiver diagonalt
Oliven olje
12 tynne skiver serrano skinke
12 tynne skiver Manchego ost
Grov sennep

Varm opp grillen. Dynk brødskivene på den ene siden med olivenolje. Grill lett brune med olje siden ned. Snu rundt og legg ost og skinke på skivene. Skinke øverst. Grilles til osten er smeltet. Serveres med sennep.

Kongereker i sherry
12 rå rensede kongereker
Salt og nymalt svart pepper
Noen få dråper tabascosaus
2 ss olivenolje
2 ss sherry

Lag ett kutt bak på hver reke og fjern den sorte strengen.
Varm oljen i en stekepanne og stek rekene til de er lyserøde. 2-4 minutter.
Hell over sherry og krydre med tabasco, salt og pepper.
Serveres med en gang

Dadler med chorizo
50 g chorizo-pølse
12 friske daler, uten stein
6 skiver bacon
olje til frityrsteking
hvetemel
1 pisket egg
1 kopp brødrasp

Skjær av endene av pølsen og trekk av skinnet. Del i 2 cm lange biter. Del bitene på langs, så i to igjen, til sammen 12 biter.

Fyll dadlene med en pølsebit, lukk daddelen rundt. Del baconskivene i to og surr en baconbit rundt hver daddel. Fest med en cocktailpinne av tre.

Varm oljen i en dyp stekepanne. Drypp dadlene i mel, så i pisket egg og til slutt i brødraspet. Stek i den varme oljen og vend dem ofte til de er gylne. Ta opp med en hullsleiv og la bitene tørke på husholdningspapir. Serveres med en gang.

Og til dere som er vegetarianere
Grillede eller bakte grønnsaker
3 paprika i forskjellige farger
1 aubergine
4 harde tomater
2 løk
1 dl olje
2 fedd hvitløk i meget tynne skiver (skåret på mandolin)
1 ss hakket persille
1 ts rødvinseddik
litt god olivenolje til servering
Maldonsalt og pepper

Skrell løken, vask grønnsakene og smør dem inn med olje. Bakes i ovnen på 220 grader til de er møre. Ta ut grønnsakene etter hvert som de er klare.
Tomatene blir først ferdige, mens paprikaen skal bli brent utenpå før den tas ut, legges på et brett og dekkes med folie i 10 minutter. Så skrelles de.
Auberginen skal begynne å krympe før den tas ut og avkjøles litt før den skrelles. Løken tas ut når den er myk igjennom.

Alle grønnsakene deles grovt og anrettes på tallerken med olje, eddik, hvitløk skiver og persille. Dryss over litt Maldonsalt og nykvernet pepper.


Enjoy ur tapas!xoxo

Én kommentar

Gina

02.mar.2009 kl.15:09

Ja,nå ble jeg jo ikke sulten! Hehe. Tapas er godt:)

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits