Trendy Tapas

Tapas er i vinden som aldri fr. de enkle munnfullene er ikke s vanskelig lage og det ser inponerende ut i selskap. her fr nu oppskrifter p Enkle eksemplel p tapas,s det er bare begynne planlegge festen:
Tapas
Kjtt: Beregn ca. 150 g spekeskinke pr. person. Prv gjerne Serrano skinke eller andre skinker.

Oliven: En vesentlig bestanddel - sorte, grnne, marinerte, fylte o.l. Her er ofte ett godt utvalg i Innvandrerbutikker.
Ntter: Sm skler med ristede og salte ntter av forskjellige slag - gjerne mandler ogs.

Ost: Hvit geitost eller andre lokale varianter. Det smaker med en godt modnet ost. Prv og en Manchego ost hvis du fr tak i den.

Salater: Blandet salat, tomatsalater med lk og oliven o.l.

Kjeks: Diverse kjekser - gjerne saltet kjeks.
Tapas
Andre enkle eksempler du lett lager:
Artisjokksalat: Rensede artisjokker overhelles med olivenolje, persille og sitron.

Bloody Oysters: Hell litt kraftig Bloody Mary over stersen, og du har en finfin tapas.

Carpaccio: Tynne r skiver av oksefilet med parmesan, sitron, olje, salt og pepper.

Klippfiskpur: Kokt klippfisk eller annen salt fisk blandes med kokte poteter, hvitlk og olivenolje.

Hummer og purrelk: Hummer stekt i olivenolje, og kokt purrelk ved siden av. Enkelt og lekkert!

Gorgonzola og sjampinjong: Blmuggost og stekt sopp er fantastisk godt sammen!

Kyllinglr: Benfri kylling stekes og serveres med parmesan og bakt paprika

Laks og asparges: Laksen lettstekes og flges av dampet asparges.

Pannekake med rmme, lyrom, rdlk og dill: Sm pannekaker kan varierers i det uendelige. Lyrom kan f.eks. byttes ut med lodderogn.

Ovnsbakt kveite: Kveite krydres og bakes med olje. Annen hvit fisk kan ogs brukes. Server med en enkel salat, f.eks. rucola.

Ovnsbakte smpoteter og salt agurk: Sm potetbiter eller hele smpoteter, f.eks. franske rattepoteter, ovnsbakes. Ha salt og presset sitron over, og nyt dem med salt agurk til.

Potetsalat med vaktelegg: Potetsalater i mange varianter er bra tapas. Denne er med pesto, rdlk og syrlige epler. Legg til kokte (vaktel)egg, og du har en lekker, velsmakende rett.

Tomatsalat: Stek tomatskiver og hell over litt balsamicoeddik. Server med brdkrutonger.

Sherrydampede blskjell: Blskjell dampet i sherry er nydelig. Server med litt grnt tilbehr, f.eks. purre og oliven, som her.

Speket kjtt og oliven: Spekekjtt er klassisk tapasmat. Her skiver av Ibericogris, skalt Pate Negra, med oliven til.

Serranoskinke er en annen god spekevariant. Mild lk smaker godt til

Squash- og auberginesalat: Stek skiver av squash og aubergine, og kok inn litt vineddik. Kapers passer godt til.

Syltet andelr med bakt paprika: Dette lret er frst saltet og deretter kokt. Salt kjtt mot stlig paprika er en fin smakskombinasjon.

Taleggio med aprikosbrd: Brd med innbakt trket frukt er alltid godt til smakskraftige oster.

Tapas Friterte mandler
250 g skoldede mandler
3-4 ss olivenolje
Salt

Varm oljen i en stekepanne. Nr den er varm s surrer du mendlene til de er gyldne. La de renne av p papir og dryss med salt.

Friterte blekksprutringer
750 g blekksprutringer
500 g mel
1 liter olivenolje
Salt

Rens blekkspruten, fjern hode, tentakler, blekkposen, finner og skinnet. Vask dem godt og skjr dem i ringer. Salt dem og dypp dem i mel. Rist dem litt fr de friteres i varm olivenolje til de er gyldne. La de renne av p papir og server dem varme. Kan og stekes i stekepanne, med mindre olje.

Grillet serranao skinke
12 skiver franskbrd skjrt i skiver diagonalt
Oliven olje
12 tynne skiver serrano skinke
12 tynne skiver Manchego ost
Grov sennep

Varm opp grillen. Dynk brdskivene p den ene siden med olivenolje. Grill lett brune med olje siden ned. Snu rundt og legg ost og skinke p skivene. Skinke verst. Grilles til osten er smeltet. Serveres med sennep.

Kongereker i sherry
12 r rensede kongereker
Salt og nymalt svart pepper
Noen f drper tabascosaus
2 ss olivenolje
2 ss sherry

Lag ett kutt bak p hver reke og fjern den sorte strengen.
Varm oljen i en stekepanne og stek rekene til de er lyserde. 2-4 minutter.
Hell over sherry og krydre med tabasco, salt og pepper.
Serveres med en gang

Dadler med chorizo
50 g chorizo-plse
12 friske daler, uten stein
6 skiver bacon
olje til frityrsteking
hvetemel
1 pisket egg
1 kopp brdrasp

Skjr av endene av plsen og trekk av skinnet. Del i 2 cm lange biter. Del bitene p langs, s i to igjen, til sammen 12 biter.

Fyll dadlene med en plsebit, lukk daddelen rundt. Del baconskivene i to og surr en baconbit rundt hver daddel. Fest med en cocktailpinne av tre.

Varm oljen i en dyp stekepanne. Drypp dadlene i mel, s i pisket egg og til slutt i brdraspet. Stek i den varme oljen og vend dem ofte til de er gylne. Ta opp med en hullsleiv og la bitene trke p husholdningspapir. Serveres med en gang.

Og til dere som er vegetarianere
Grillede eller bakte grnnsaker
3 paprika i forskjellige farger
1 aubergine
4 harde tomater
2 lk
1 dl olje
2 fedd hvitlk i meget tynne skiver (skret p mandolin)
1 ss hakket persille
1 ts rdvinseddik
litt god olivenolje til servering
Maldonsalt og pepper

Skrell lken, vask grnnsakene og smr dem inn med olje. Bakes i ovnen p 220 grader til de er mre. Ta ut grnnsakene etter hvert som de er klare.
Tomatene blir frst ferdige, mens paprikaen skal bli brent utenp fr den tas ut, legges p et brett og dekkes med folie i 10 minutter. S skrelles de.
Auberginen skal begynne krympe fr den tas ut og avkjles litt fr den skrelles. Lken tas ut nr den er myk igjennom.

Alle grnnsakene deles grovt og anrettes p tallerken med olje, eddik, hvitlk skiver og persille. Dryss over litt Maldonsalt og nykvernet pepper.


Enjoy ur tapas!xoxo

n kommentar

Gina

02.mar.2009 kl.15:09

Ja,n ble jeg jo ikke sulten! Hehe. Tapas er godt:)

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andy

Hei p deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Flg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits