Negler avslører sykdom

Lær deg å lese sykdomstegnene på neglene dine.

Bleke negler

Hvis neglene dine er veldig bleike, kan det ganske enkelt bety at du eldes, men det kan også være et tegn på alvorlige sykdommer som:


  • Anemi (blodmangel)
  • Hjertesvikt
  • Diabetes
  • Leversykdom
  • Feilernæring

Hvite negler

Hvis neglene er hvite, med mørkere kanter, kan det tyde på at du har leverproblemer, for eksempel hepatitt.

Gule negler

En av de vanligste grunnene til gule negler er soppinfeksjon. Hvis infeksjonen blir verre, kan huden under neglen trekke seg tilbake, og neglen kan bli tykk og krumme seg.

I sjeldne tilfeller bærer gule negler bud om en mer graverende tilstand, som alvorlige sykdommer i skjoldbrukskjertelen, eller psoriasis. det kan også være "nikotinfingre" av røyking. 

Blåaktig skjær

Negler med et blåaktig skjær kan bety at kroppen ikke får nok oksygen. Det kan igjen tyde på en infeksjon i lungene, som lungebetennelse.

Ruglete negler

Hvis overflaten på neglene er ruglete eller gropete, kan det være et tidlig tegn på psoriasis eller inflammatorisk artritt. Ti prosent av de som får psoriasis, merker sykdomstegnene først på neglene.

Negler som splitter seg eller skaller av

Tørre og skjøre negler som ofte sprekker, er blitt satt i sammenheng med skjoldbrukskjertelen. Avskallede eller splittede negler, kombinert med en gulaktig farge, kan tyde på at det er en soppinfeksjon som er problemet.

null
EN DEL AV DET: Noen negleforandringer er ikke farlige,
og det er sjelden at symptomer på sykdommer først vises på neglene.

Hoven hud rundt neglen

Hvis huden rundt neglen virker rød og hoven, kan det bety betennelse i huden rundt neglen. Denne betennelsen kan være en følge av lupus, eller en annen autoimmun sykdom.

Mørke partier under neglen

Har du mørke partier eller streker under neglene, bør du undersøke det så raskt som mulig. Disse mørke partiene kan noen ganger være forårsaket av den hissigste typen hudkreft.

Nedgnagde negle

Å bite negler kan rett og slett bare være en dårlig vane, men i noen tilfeller er det et tegn på vedvarende angst, som kan bli bedre med behandling. Neglebiting eller plukking på neglene er også blitt koblet til tvangslidelser. Hvis du ikke klarer å stoppe, kan det være verdt å nevne det for legen din.

Negler er bare en bit i puslespillet

Selv om forandringer i neglene dine kan forekomme sammen med diverse sykdommer, er det sjelden at symptomene på neglene oppstår først. Og mange negleforandringer er harmløse. Ikke alle som har hvite negler, har hepatitt. Hvis du synes neglene dine er blitt stygge, kan du gå til en dermatolog.
så ta det helt med ro. om du er beskymret gå til fastlegen din :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits