Rull deg en enkel kake!

Foto: Jonas Haarr Friestad
Rull deg en kake!

Rullekake med pasjonsfrukt!

Ingredienser:
2 dl  Sukker
3  Egg
1 dl  Potetmel
1 dl  Hvetemel
1 dl  Bakekakao
1 ts  Bakepulver

Fyll:
1 dl  Pasjonsfruktpuré
250 g  Mascarpone
1/2 dl  Melis
2 1/2 ts  Sitronsaft, presset
 
Framgangsmåte:

Varm stekeovnen til 225 grader.


Visp sukker og egg til luftig eggedosis.

Bland potetmel, hvetemel, kakao og bakepulver. Sikt i melblandingen i eggedosisen.

Vend godt i.


Kle en stekeovsform med bakepapir, 30 x 40 cm.

Hell ut røren og glatt ut med en slikkepott.

Stek midt i ovnen 8-10 minutter.


Strø sukker utover et nytt bakepapir på kjøkkenbenken.

Vend forsiktig ut kakebunnen på det sukrede papiret - det blir utsiden av rullekaken.

La bunnen avkjøle litt før du river av papiret den er stekt på.


Framgangsmåte Fyll :

Kjør mascarponeosten med melis, sitronsaft og pasjonsfruktsirup eller saft i kjøkkenpapir; ev. rør det godt i en bolle.

Smak til med passe sur-søtt.

Enklest er det å bruke ferdig sirup som du kan tilføre lett hvis det trengs mer pasjonsfruktsmak.


Bre fyllet utover den nesten avkjølte bunnen, men spar et par cm ytterst.

Rull fra ene kanten ved hjelp av papiret.


Pakk inn kaken i bakepapir eller al-folie.

Oppbevar i kjøleskap gjerne til neste dag.

Skjær i rause skiver.


Ønsker du å bruke ferske pasjonsfrukter?

1 dl pasjonsfruktpuré tilsvarer 4-5 pasjonsfrukter.



Foto: Richard Sagen


Vanlig Rullekake
Ingredienser:
4  Egg
80 g  Hvetemel
70 g  Sukker
2 ss  Sitronskall, revet
3 ss  Bringebær
3 ss  Sukker
2 dl  Fløte
Sitronsaft
 
Framgangsmåte:

Visp egg, sukker og revet sitronskall til luftig eggedosis.

Gi et kort oppisk sammen med melet.

Stryk røren jevnt centimeterhøyt utover en stekeplate med bakepapir eller helst silikonmatte. Stek på 225 grader i seks-syv minutter til lys gyllen.


Framgangsmåte fyll

Pisk fløten til løs krem med litt sukker og gjerne et par teskjeer sitronsaft. Ta i overkant av 2 dl fløte per kake, om du vil ha godt med krem å servere til rullekaken.

Rør bringebær med sukker i forholdet to til én.


Montering

Legg et bakepapir på kjøkkenbenken. Strø et tynt lag sukker oppå. Ta opp silikonmatten fra ovnsplaten med deigen opppå, og snu forsiktig oppå bakepapiret.

Fjern matten, og snu så deigen - slik at stekesiden blir liggende opp.

Finskjær kantene på deigen, ta bort det tynneste og tørreste på deigen. Fordel først bringebær, så krem på deigen. Rull sammen, stram gjerne med en linjal eller lignende som motpart.


Sett kaldt, eller i fryser til halvfrossen, slik at den blir enklere å skjære.

Den kan gjerne stå lenge i fryseren også, men da bør den pakkes godt inn.


Servering

Skjær i passende tykke skiver, cirka en drøy centimeter.

Server med en ekstra spiseskje med rørt bringebær og det som eventuelt er igjen av fløtekremen, eller pisk mer.



Enjoy!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits