Rull deg en enkel kake!

Foto: Jonas Haarr Friestad
Rull deg en kake!

Rullekake med pasjonsfrukt!

Ingredienser:
2 dl Sukker
3 Egg
1 dl Potetmel
1 dl Hvetemel
1 dl Bakekakao
1 ts Bakepulver

Fyll:
1 dl Pasjonsfruktpur
250 g Mascarpone
1/2 dl Melis
2 1/2 ts Sitronsaft, presset
 
Framgangsmte:

Varm stekeovnen til 225 grader.


Visp sukker og egg til luftig eggedosis.

Bland potetmel, hvetemel, kakao og bakepulver. Sikt i melblandingen i eggedosisen.

Vend godt i.


Kle en stekeovsform med bakepapir, 30 x 40 cm.

Hell ut rren og glatt ut med en slikkepott.

Stek midt i ovnen 8-10 minutter.


Str sukker utover et nytt bakepapir p kjkkenbenken.

Vend forsiktig ut kakebunnen p det sukrede papiret - det blir utsiden av rullekaken.

La bunnen avkjle litt fr du river av papiret den er stekt p.


Framgangsmte Fyll :

Kjr mascarponeosten med melis, sitronsaft og pasjonsfruktsirup eller saft i kjkkenpapir; ev. rr det godt i en bolle.

Smak til med passe sur-stt.

Enklest er det bruke ferdig sirup som du kan tilfre lett hvis det trengs mer pasjonsfruktsmak.


Bre fyllet utover den nesten avkjlte bunnen, men spar et par cm ytterst.

Rull fra ene kanten ved hjelp av papiret.


Pakk inn kaken i bakepapir eller al-folie.

Oppbevar i kjleskap gjerne til neste dag.

Skjr i rause skiver.


nsker du bruke ferske pasjonsfrukter?

1 dl pasjonsfruktpur tilsvarer 4-5 pasjonsfrukter.



Foto: Richard Sagen


Vanlig Rullekake
Ingredienser:
4 Egg
80 g Hvetemel
70 g Sukker
2 ss Sitronskall, revet
3 ss Bringebr
3 ss Sukker
2 dl Flte
Sitronsaft
 
Framgangsmte:

Visp egg, sukker og revet sitronskall til luftig eggedosis.

Gi et kort oppisk sammen med melet.

Stryk rren jevnt centimeterhyt utover en stekeplate med bakepapir eller helst silikonmatte. Stek p 225 grader i seks-syv minutter til lys gyllen.


Framgangsmte fyll

Pisk flten til ls krem med litt sukker og gjerne et par teskjeer sitronsaft. Ta i overkant av 2 dl flte per kake, om du vil ha godt med krem servere til rullekaken.

Rr bringebr med sukker i forholdet to til n.


Montering

Legg et bakepapir p kjkkenbenken. Str et tynt lag sukker opp. Ta opp silikonmatten fra ovnsplaten med deigen oppp, og snu forsiktig opp bakepapiret.

Fjern matten, og snu s deigen - slik at stekesiden blir liggende opp.

Finskjr kantene p deigen, ta bort det tynneste og trreste p deigen. Fordel frst bringebr, s krem p deigen. Rull sammen, stram gjerne med en linjal eller lignende som motpart.


Sett kaldt, eller i fryser til halvfrossen, slik at den blir enklere skjre.

Den kan gjerne st lenge i fryseren ogs, men da br den pakkes godt inn.


Servering

Skjr i passende tykke skiver, cirka en dry centimeter.

Server med en ekstra spiseskje med rrt bringebr og det som eventuelt er igjen av fltekremen, eller pisk mer.



Enjoy!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andy

Hei p deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Flg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits