2 Kaker + Bolle til PÅSKE

Påskehare   

Bak denne søte påskeharen i stede for de "vanlige" bollene!
Alt du trenger er noen rosiner og litt perlesukker ytterst på ørene.

Bolleoppskrift:
550 g hvetemel (ca.10 dl)
100 g sukker (1,1 dl)
1/2 ts kardemomme
100 g smør
3 1/2 dl melk
50 g gjær
1 egg


Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i. Tilsett smeltet smør og egg. Deigen eltes godt til den er smidig. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i passe store emner som trilles til boller/harer og settes på plate med bakepapir. La bollene heve på et varmt sted før de pensles med egg utblandet med litt vann. Settes inn i ovnen på 220 grader i 10-15 min.

Image





Kvikk Lunch Kake!
   
Langpannekake som holder seg saftig! Pass på at du bruker den samme kopp-størrelsen når du baker denne kaken!

4 egg
4 kopper sukker
2 kopper melk
6 kopper mel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
300 g smør smeltet
4 ss kakao

glasur:
200 g melis
4 ss smør smeltet
4 ss kaffe
2 ss kakao

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker
2. Hell i melken
3. Sikt alt det tørre og vend inn
4. Rør glatt før smøret tilsettes til slutt.
5. Helles i en langpanne og stekes på 180 grader 25-35 minutter.
6. Glasuren røres sammen og fordeles utover kaken når den er avkjølt.

Suksessterte  

Har du blåst ut en masse egg og er lei eggedosis? Her kommer ett  kaketips..

Suksessterte

Bunn:
Eggehviter 4 stk
Melis 150g
Malte mandler 150g
Bakepulver 1/2 ts


Krem:
Eggeplommer 6 stk
Sukker 150g
Fløte 2 dl
Vaniljesukker1 1/2 ts
Meierismør 150g


Slik gjør du:
1. Stivpisk eggehviten med melis som has i litt etter litt.
2. Vend inn malte mandler og bakepulver. Ovnstemperatur: 175 grader Steketemperatur: ca.30 min.

Krem: Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Avkjøl kremen noen timer . Pisk opp det romtempererte smøret bland inn eggekremen. (Den kokte kremen og smøret skal begge ha romtemperatur når det piskes sammen)Kremen fordeles utover kaken og dekoreres med raspet sjokolade.

2 kommentarer

Malin

06.mar.2009 kl.17:08

så deilig

Malin

06.mar.2009 kl.17:08

så utrolig kul hehe ^^ nam

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits