Får-i-kål

Fårikålen svever mellom husmannskost og festmat. En rykende varm gryte midt på bordet er i følge Opplysningskontoret for kjøtt uansett verdens beste grunn til å samle familie og venner. Kål er dessuten kjempebillig,sunt og mettende.
Å lage fårikål er dessuten litt som å sykle. Har du gjort det en gang, så kan du det! det er ikke så veldig vanskelig skjønner du!

Her er en enkel oppskrift:
FÅRIKÅLDet er ikke mye som smaker bedre enn fårikål. Dagen derpå er den enda bedre. Foto: OFK.no.

1 ½ kg fårikålkjøtt
1 ½ kg hodekål
4 ts hel pepper
2 ts salt
3 dl vann


Slik gjør du:

1. Del hodekålen i båter.

2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan legges i en spesiell pepperholder.

3. Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt. ca. 1-2 timer.

4. Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener. Noen liker å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel (1-2 ss) mellom lagene.

Se,så enkelt kan det gjøres. og hele familien blir inponert :D

Én kommentar

malin

08.mar.2009 kl.00:11

det er kjempe godt, spiser det mye med familien påsøndager

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits