Oppskrift: Blomkål m/ostesaus

Blomkål(hode) m ostesaus.
Erling Stenersen Sundals egen favoritt, blomkål med bechamelsaus.


Godt som en sunn kvelds eller middag.  :)
til 1 pers som hovedrett eller to-tre som forrett:

1 blomkålhode
Ca. 200 g bogskinke, i terninger
1 dl vårløk eller gressløk, finklipt

Ostesaus:
4 porsjoner
4 dl melk
2 ss hvetemel
200 g vellagret ost, f eks Jarlsberg eller Sveitser, revet
1/2 ts salt

Fremgangsmåte:
Stek skinken i panne. Rør sammen melk og mel og rør til det koker. La osten smelte i og smak til med salt.

Kok blomkålen mør(du kan koke hele eller skjere den i buketter først) og legg på et fat. Hell over ostesausen og dryss over skinke og gressløk. (venter du gjester kan du sette blomkålen m/sausen i en ildfast form og la den gyldnes i oven til de skommer.)
Server med godt brød eller nykokte poteter til. jeg bruker salt potetgull. fenalår er også godt til.

5 kommentarer

Iv Septembre

23.sep.2009 kl.20:22

Hørtes godt ut. Nesten det samme som gratinert blomkål med stekt bacon som tilbehør :)

23.sep.2009 kl.22:36

Syns ikkje det såg så veldig godt ut enkli.

vana

28.sep.2009 kl.15:34

Dette skal jeg lage nå!!!

Så fin blogg du har! Elsker den;)

Christina Slette Johnsen

28.sep.2009 kl.15:45

Tusen takk. :)

Mariell N. Johansen

16.okt.2009 kl.13:22

Det så snadder ut!!

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits