Gresskar - oppskrifter mm!

Oppskrifter der jeg kan bruke mitt ste lille nyinkjpte Gresskar. Om du har tenkt lage en Halloweendekorasjon av gresskar er disse oppskriftene fine bruke til innmaten som blir skrapt ut.
Gresskar er dessuten en supersunn grnnsak!
Here goes:

Gresskarpai

Til paiskallet :

4 dl hvetemel, dl farin, 200 g smr eller margarin

Til fyllet :

2 egg, 1 dl kokt gresskar gnidd gjennom sikt, dl sirup, dl brunt sukker, ts ingefr, ts nellik, 2 krydderml salt, ts vaniljesukker


Slik gjr du :


Sett ovnen p 200 graderC.

Hakk sammen deigen til paiskallet. og la det ligge kaldt 1 time. Visp sammen eggene og bland i de vrige ingrediensene. Stek paiskallet ca 12 minutter.

Hell i fyllet og stek paien i 25 minutter til.

Pumpkin Pie

Gresskarsuppe!

Nok til 4

Ingredienser:
450 g gresskarkjtt
2 store purrelk
litt vann
3 dl melk
5 dl kyllingkraft
10 blader frisk basilikum, grovhakket
en god klype muskatnttHome~made pumpkin soup
godt med salt og nykvernet pepper
30 g smr
2-3 ss kremflte eller crme frache
1 hndfull gresskarfr

Fjern fr og marg. Kutt kjttet i terninger. Skjr bort det grnne p purren, legg til side, og skjr det hvite i tynne skiver. Ha gresskar og purre i en panne sammen med litt vann slik at bunnen er dekket. Legg p lokk og la smkoke over svak varme til grnnsakene er mre. Rr av og til slik at de ikke brenner seg fast i bunnen. Kjr deretter til pur i en food processor. Hell tilbake i pannen og tilsett melken, kyllingkraften, basilikum og muskatntt. Varm opp og smak til med salt og pepper. Finkutt det grnne p purren. Smelt smret i en panne og fres til purren blir myk. Tilsett suppen sammen med kremflte eller crme frache. Dryss over gresskarfr som du har ristet i trr panne og server sammen med godt brd og litt salt eller rkt kjtt. Pynt gjerne med enklatt crme frache.


Gresskarkake

4,7 dl hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts kanel

1 ts natron

1 ts salt

4 egg

450 g gresskarinnmat

3,5 dl sukker

2,4 dl olje

Rr sammen mel, bakepulver, kanel, natron og salt. Bland egg, gresskar, sukker og olje i en annen bolle. Tilsett de trre ingrediensene, og rr gdt. Spred i langpanne. Stekes p 175 grader i 25-30 minutter.

glasur:

85 g kremost (Philadelfia)

56 g smr

1 ts vaniljeekstrakt (el. vaniljesukker)

4,8 dl melis

Bland sammen kremost, smr og vanilje til lett og luftig. Tilsett gradvis melis og visp glatt. Spred p avkjlt kake.
pumpkin cake



And the leftovers:
Ristede gresskarfr

Plukk ut gresskarfrene, skyld dem og trk dem. Rist dem i ovenen med olje og salt. Kjempegodt!

Hper oppskriftene er til inspirasjon! :D

5 kommentarer

Caroline Maria

04.okt.2009 kl.19:24

Mhm.. det s godt ut :)

jkj

04.okt.2009 kl.19:26

pumpkin < 3

krisi

05.okt.2009 kl.11:27

bra! har ikke blogg. men mailen min er denne: tikktakk67@hotmail.com

:-)

Linda Skarnes

24.okt.2009 kl.23:27

Genialt legge ut disse gresskar oppskriftene n;-)

christina slette johnsen

25.okt.2009 kl.15:47

Hper du fr bruk for dem :)

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andy

Hei p deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Flg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits