Gresskar - oppskrifter mm!

Oppskrifter der jeg kan bruke mitt søte lille nyinkjøpte Gresskar. Om du har tenkt å lage en Halloweendekorasjon av gresskar er disse oppskriftene fine å bruke til innmaten som blir skrapt ut.
Gresskar er dessuten en supersunn grønnsak!
Here goes:

Gresskarpai

Til paiskallet :

4 dl hvetemel, ½ dl farin, 200 g smør eller margarin

Til fyllet :

2 egg, 1 ¾ dl kokt gresskar gnidd gjennom sikt, ½ dl sirup, ½ dl brunt sukker, ¾ ts ingefær, ½ ts nellik, 2 kryddermål salt, ½ ts vaniljesukker


Slik gjør du :


Sett ovnen på 200 graderC.

Hakk sammen deigen til paiskallet. og la det ligge kaldt 1 time. Visp sammen eggene og bland i de øvrige ingrediensene. Stek paiskallet ca 12 minutter.

Hell i fyllet og stek paien i 25 minutter til.

Pumpkin Pie

Gresskarsuppe!
 

Nok til 4

Ingredienser:
450 g gresskarkjøtt
2 store purreløk
litt vann
3 dl melk
5 dl kyllingkraft
10 blader frisk basilikum, grovhakket
en god klype muskatnøttHome~made pumpkin soup
godt med salt og nykvernet pepper
30 g smør
2-3 ss kremfløte eller crème fraîche
1 håndfull gresskarfrø

Fjern frø og marg. Kutt kjøttet i terninger. Skjær bort det grønne på purren, legg til side, og skjær det hvite i tynne skiver. Ha gresskar og purre i en panne sammen med litt vann slik at bunnen er dekket. Legg på lokk og la småkoke over svak varme til grønnsakene er møre. Rør av og til slik at de ikke brenner seg fast i bunnen. Kjør deretter til puré i en food processor. Hell tilbake i pannen og tilsett melken, kyllingkraften, basilikum og muskatnøtt. Varm opp og smak til med salt og pepper. Finkutt det grønne på purren. Smelt smøret i en panne og fres til purren blir myk. Tilsett suppen sammen med kremfløte eller crème fraîche. Dryss over gresskarfrø som du har ristet i tørr panne og server sammen med godt brød og litt salt eller røkt kjøtt. Pynt gjerne med en klatt crème fraîche.


Gresskarkake

4,7 dl hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts kanel

1 ts natron

1 ts salt

4 egg

450 g gresskarinnmat

3,5 dl sukker

2,4 dl olje

Rør sammen mel, bakepulver, kanel, natron og salt. Bland egg, gresskar, sukker og olje i en annen bolle. Tilsett de tørre ingrediensene, og rør gødt. Spred i langpanne. Stekes på 175 grader i 25-30 minutter.

glasur:

85 g kremost (Philadelfia)

56 g smør

1 ts vaniljeekstrakt (el. vaniljesukker)

4,8 dl melis

Bland sammen kremost, smør og vanilje til lett og luftig. Tilsett gradvis melis og visp glatt. Spred på avkjølt kake.
pumpkin cake



And the leftovers:
Ristede gresskarfrø

Plukk ut gresskarfrøene, skyld dem og tørk dem. Rist dem i ovenen med olje og salt. Kjempegodt!    

Håper oppskriftene er til inspirasjon! :D

5 kommentarer

Caroline Maria

04.okt.2009 kl.19:24

Mhm.. det så godt ut :)

jkj

04.okt.2009 kl.19:26

pumpkin < 3

krisi

05.okt.2009 kl.11:27

bra! har ikke blogg. men mailen min er denne: tikktakk67@hotmail.com

:-)

Linda Skarnes

24.okt.2009 kl.23:27

Genialt å legge ut disse gresskar oppskriftene nå;-)

christina slette johnsen

25.okt.2009 kl.15:47

Håper du får bruk for dem :)

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits