Gledelig gjensyn,blomster og kreft.

Idag kjente jeg hvor mye jeg gledet meg idet jeg dro bortover til mormor etter jobb. Hun har vært borte i 5 uker og savnet har vært stort. Hele barndommen min har jeg bodd rett over gaten til mormor,jeg har overnattet dær utallige ganger og sist der enda flere. vi feirer julaften der og jeg pynter juletreet deres. Bestefar aka Beste er død. tror faktisk det er...12 år siden(?). mormor er 82 ,så du kan tro jeg verdsetter hvert minutt jeg sar sammen med henne. Når jeg var lita brukte jeg og søskenbarnet mitt Maria krangle om hvem som skulle passe på mormor når hun ble gammel. jeg kjenner i hjertet mitt at jeg mer enn gjerne skal passe på henne om hun engang blir slik at hun ikke kan passe på seg selv. besøke henne masse,slik som jeg gjør nå.

 Jeg smilte lenge før jeg så huset og kjente jeg nesten hadde lyst å gråte en gledeståre idet hun åpnet døre. heldigvis er tårekanalene mine tørr som saharas ørken,så tårene lot vente på seg. det var så godt å ha mormor på pass igjen.  En gang jeg var utenfor huset mens hun var borte kom jeg til å tenke på at det er slik det kommer til å bli når mormor er død. Huset står der,men ingen er hjemme. hva er vell ett hus når de som bor der ikke finnes lenger?

Etter en oppdatering på hva hun,jeg og samfunnet forøvrig hadde tatt seg til de siste 5 ukene gransket jeg de 4 pottplantene til mormor i vinduet. De var i utgangspunktet angrepet av lus,men mormor hadde både hatt de ute,halveis druktnet de i vann og sprayet de med zalo. Blomstene sto der like friske og raske,men etter nøye gransking med mitt perfekte blikk med to ulike pupiller så jeg at lusene koset seg bare værre. jeg er sikker på at jeg til og med så ett par luse-babyer. "I bøtta me di" var konklusjon min, og jeg tilbydde meg å dra å kjøpe henne nye. ja takk,svarte mormor og babblet i vei om st.noe. "ka det va du kaillt di? st.paulia?" jeg hadde ikke anelse hva mormor snakket om selv om hun viste størrelsen på blomstene med hennene. Jeg er sikker på at jeg hadde klemt mormor ti ganger før besøket var over.

Idet jeg satte meg på sykkelen for å handle denne St.Paulia,begynte det selvfølgelig å striregne. en "èling" som vi kaller det. Jeg har alltid dårlig timing med vær. jeg kler på meg regnklær fra topp til tå = solen kommer fram. Genser og jeans = regn og vind. Vell inne på blomsterbutikken etterlyste jeg St.Paulia. Jeg kjennte damen bak kassen,men visste selvfølgelig ikke hva hun het (..jeg og navn...)
Hun hadde noen stakkarer igjen,men jeg tror hun hadde planer om å kaste de. de så mer syk ut en frisk. 1/3 av blomstene hadde tatt kveld. De kostet egentlig 67 kr/stk,men jeg fikk hele 6(alle de som var) for 100 kr! Det var en nice suprise. Mormor har litt grønne fingre,så hun får de nok raskt på beina igjen var konklusjonen vår.
idet jeg betalte så jeg at kreftforeningen solgte diverse på siden av disken. sløyfer,penner,pins,reflekser,armbånd mm.
Jeg liker å støtte en god sak og invisterte i ett refleks og en pins. Jeg har ikke brukt pins på mange år,tilsto jeg. Vi begynte å snakke om brystkreft. det viste seg at damen bak disken selv hadde hatt en ondartet svulst i det ene brystet. det var omentrent like lenge siden som "beste" hadde vært død. Hun hadde nå fått ett nytt bryst og ting gikk bra.
jeg må si jeg ble overrasket,men det er på mange måter slik som ved ME: Du kan ikke se på noen om det har det eller har hatt det. Det ble 100 kr for blomstene og hundre tilsammen til brystkreft-forskningen. Jeg satte pins`en på der og da.
(klikk på bildet for å se større)
flowers 003  flowers 009


Mormor ble glad for blomstene. "æ må vell sende dæ ut kvær gang æ skal ha nye blomster!" sa hun overbegeistret over at jeg fikk 6 blomster for samme pris som 2. Etter en kjapp klem var jeg på tur.
Det er godt å ha mormor hjemme. mormor <3

Jeg kjøpte megselv 2 blomster når jeg var å handlet. en rosa (les: kreftforeningen) og en hvit(les: mormor). Jeg tenkte ikke på noen av dem idet jeg kjøpte blomstene,men jeg liker å tro at det er en mening med alt :)

flowers 001Dagens lærdom:
Sett pris på de du har. Du vet aldri når de ikke er der lengre.
støtt gode saker. Før du vet ordet av det så er det du som trenger all hjelp du kan få.

Ha en flott dag videre :)
Xoxo Christina

Én kommentar

www.thelmasunniva.blogg.no

08.okt.2009 kl.16:30

Nå har jeg anbefalt bloggen din, så nå må du ta deg en tur innom bloggen;)

-Sunniva:)

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits