Fyllte Piroger - Oppskrift!
Fylte piroger er dritgodt. Jeg lagde det for første gang på heimkunnskapen på ungdomsskolen,deretter hjemme. Du kan fylle hærlighetene med hva du vil. Jeg har skrevet opp 4 forslag til fyll.
Ingredienser:
1,8 liter hvetemel
5-6 dl vann
5-6 ss olivenolje
1 ss salt
2 pakker gjær, tørr eller fersk
Kan sløyfes:
1 fedd hvitløk (presset)
1 ts oregano
Fremgangsmåte:
Bland sammen ingrediensene og la den stå til heving i ca. 20-30 minutter. I mens kan du gjøre klart fyllet eller fyllene. Her er tre ulike tips til fyll. Det beste er egentlig å ta hva enn du har i skapene. :)
Fyll 1:
Tomatpuré
2 pølser i små biter
Mais
Revet ost
Salt og pepper
Fyll 2:
Tomatpurè
Bogskinke i små terninger
Finhakket løk
Revet ost
Mais
Ris (ferdigkokt)
Salt og pepper
Fyll 3:
Tomatpurè
1 boks sopp
Revet ost
Kjøttdeig
Mais
Rosiner(kan sløyfes)
Salt og pepper
Fyll 4:
Tomatpurè
Revet ost
Kjøtteig + tacomix
mais
hermetiserte bønner
ris(ferdig kokt)
Trill boller av deigen og kjevle ut hver enkelt bolle til en god runding. Smør tomatpure på rundingene og ha fyll på den ene halvdelen. Ta litt vann eller egg på kantene. Brett over den andre delen og trykk ned sidene med en gaffel. Pensle godt med pisket egg og stek pirogene ved 225 grader i ca. 15 minutter.
Pirogene er geniale å ha med på skoleturer,til lunch,middag,kvelds ++. Man trenger ikke engang ett fat,bare en serviett.
HER er ett annet inlegg på bloggen med en annen oppskrift + annet fyll :)
Enjoy