Fyllte Piroger - Oppskrift!

Fylte piroger er dritgodt. Jeg lagde det for første gang på heimkunnskapen på ungdomsskolen,deretter hjemme. Du kan fylle hærlighetene med hva du vil. Jeg har skrevet opp 4 forslag til fyll.


Ingredienser:

1,8 liter hvetemel
5-6 dl vann
5-6 ss olivenolje
1 ss salt
2 pakker gjær, tørr eller fersk

Kan sløyfes:
1 fedd hvitløk (presset)
1 ts oregano

Fremgangsmåte:
Bland sammen ingrediensene og la den stå til heving i ca. 20-30 minutter. I mens kan du gjøre klart fyllet eller fyllene. Her er tre ulike tips til fyll. Det beste er egentlig å ta hva enn du har i skapene. :)

Fyll 1:
Tomatpuré
2 pølser i små biter
Mais
Revet ost
Salt og pepper

Fyll 2:
Tomatpurè
Bogskinke i små terninger
Finhakket løk
Revet ost
Mais
Ris (ferdigkokt)
Salt og pepper

Fyll 3:
Tomatpurè
1 boks sopp
Revet ost
Kjøttdeig
Mais
Rosiner(kan sløyfes)
Salt og pepper

Fyll 4:
Tomatpurè
Revet ost
Kjøtteig + tacomix
mais
hermetiserte bønner
ris(ferdig kokt)

Trill  boller av deigen og kjevle ut hver enkelt bolle til en god runding. Smør tomatpure på rundingene og ha fyll på den ene halvdelen. Ta litt vann eller egg på kantene. Brett over den andre delen og trykk ned sidene med en gaffel. Pensle godt med pisket egg og stek pirogene ved 225 grader i ca. 15 minutter.
Se bildet i full størrelse

Pirogene er geniale å ha med på skoleturer,til lunch,middag,kvelds ++. Man trenger ikke engang ett fat,bare en serviett.

HER er ett annet inlegg på bloggen med en annen oppskrift + annet fyll :)
Enjoy

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits