ME + svineinfluensa + forebygging

The ME Association har lagt ut en omfattende Q&A om ME og svineinfluensaen. Her får du bla svar på hvordan forholde deg til vaksine og hvordan Tamiflu har fungert for andre med ME. Les den her

Visse risikogrupper anbefales vaksinert, deriblant grupper som har nedsatt immunforsvar.

I og med at det nå ser ut til at mange ME-pasienter kan ha XMRV, et retrovirus, i blodet,  kan man til en viss grad sammenligne denne pasientgruppen med HIV-pasienter.HIV er også et retrovirus, men gir altså en annen sykdom, AIDS. Preben Aavitsland, avdelingsleder i Folkehelseinstituttet anbefaler HIV-smittede vaksine.
ME er også klassifisert under nevrologisk sykdom og folk med ME er dermed i en av risikogruppene.

Snakket med en dame som jobber som sykepleier og hadde tatt vaksinen. hun begynnte å babble om at det var mer farlig å ta vaksinen (vm i kvikksølv) enn å ikke ta den. jeg har lest det motsatte og er veldig skeptisk. nå som jeg er uggen i halsen er jeg blitt mer og mer usikker. når man konstant går runt med influensa-følelse er det vankelig å vite når man får influensa. det er forsåvidt vanskelig å skille mellom forkjølelse og influensa også,da en forkjølelse kjennes ut som influensa,men også fordi det føles som jeg har konstant influensa minus tette bihuler osv. jeg holder meg enda langt unna den vaksinen. Har du ME kan vaksinen føre til en økning  i symptomene. det står jeg mer en gjerne over og satser heller på å ikke bli smittet. man skal aldri si aldri,men intill videre. nei takk.

Anbefalingene for å forebygge influensa :

1. Vask hendene ofte. Det første du bør gjøre når du kommer hjem er å vaske hendene med såpe og vann, spesielt hvis du har vært ute i offentligheten. Dette bør bli et ritual, og jeg tror det er den viktigste pasienten kan gjøre for å forbedre deres helse. Spør familiemedlemmer og gjester om å gjøre det samme, og de vil respektere deg for det.

2. Du kan få influensa virus inn i kroppen din gjennom øyne dine, nesen og munnen, så må du aldri ta hendene til ansiktet ditt ? med mindre de er helt rene.

3. influensa virus kommer seg inn i huset ved hjelp av elementer som du har rørt mens du var ute i offentligheten, inkludert din mobiltelefon og nøkler. Forhindre at dette skjer ved å tørke disse elementene med et desinfiserende håndkle(antibak på apotek osv) Det tar bare 30 sekunder.
 

4. Sentralvarme (som jeg har) tørker deg ut og gjør deg mer utsatt for kulde og influensa virus, så det er viktig å drikke masse vann og få rikelig med frisk luft for å holde kroppen hydrert.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits