Lag tapas av Julemat restene! - Oppskrifter

Lag tapas av restene etter julemiddagene! :D

Juleskinke med Chilliappelsin
4 porsjoner

8 skive juleskinke
2 stk. Appelsin
stk. Rd chili
pk. Ruccula

1. Skrell og skjr appelsinene i tynne fileter. Rens chilien for fr og finhakk den. Bland sammen appelsinfileter, chili og ruccula.
2. Legg skinkeskivene utover et fat og ha over salatblandingen eller legg litt appelsinsalat p en og en skinkeskive , brett rundt og fest med en tannpirker. Server

Vossakorv med marinert artiskokk

4 porsjoner

stk. Vossakorv
1 ss margarin til steking
4 stk. Hermetiske artiskokker
4 stk. Tannpirkere eller cocktailpinner

1. Ta av skinnet p vossakorven og del den i 4 munnfuller p skr.
2. Stek dem raskt i en stekepanne.
3. Stikk en artiskokk p en tannpirker/cocktailpinne og tre p en vossakorv.

Lefseruller

6 porsjoner

6 skive lammerull
ca. 4 ss rdbetsalat
2 ss hakket frisk timian
2 stk. Potetlefse

1. Smr lefsene med rdbetsalat, legg p skiver av rull og str over timian.
2. Rull sammen og del lefserullen i skr "kubber".

Julequesadilla

4 porsjoner

Quesedilla er en meksikansk rett og betyr fylt hvetetortilla som er brettet, fylt og stekt. Tortillaen kan fylles med f.eks. Kjtt, ost eller bnner. Her har vi valgt ridderost og okserull. En skikkelig julequesedilla.

8 skive okserull
2 stk. Hvetetortilla
pk. Ruccula
8 skive ridderost

1. Legg tortilla i en varm stekepanne. Fordel halvparten av osten utover. Legg p okserull og str over ruccola, fr du legger p resten av ost. Legg over den andre tortillaen. Klem litt sammen.
2. Snu quesedillaen og stek til brdet har gyllen farge p begge sider og osten er smeltet. Klipp i snipper og server straks.

Glasert tapasribbe

8 porsjoner

Dette er en stor favoritt p tapasbordet. Pass p ha nok. Her har vi brukt 5-krydder, som er den mest kjente krydderblandingen i det kinesiske kjkken. Inneholder som navnet sier fem ulike krydderslag; Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sort pepper.

1 kg ribbe
1 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
4 ss st soyasaus (kecap manis)
4 ss soyasaus
1 ss frisk ingefr , finhakket
1 ss hvitlkspulver
1 ss chilipulver
1 ts salt

1. Skjr av svoren p ribba og prv beholde mest mulig av fettet. Fjern deretter beina p innsiden av ribba.
2. Lag ca 5 mm dype snitt tett i tett langs etter hele ribba.
3. Bland sammen alle ingrediensene til glasuren og smr inn hele ribba.
4. Stek ribba p 125 grader i ca 2 timer, skru deretter opp temperaturen til 225 grader og stek til ribba er gyllen. Kutt ribba i sm porsjonsbiter og server med st chilisaus.

Pinnekjtt i tomatsaus

6 porsjoner

Nr du skal servere juletapas m du srge for justere mengden etter hvor mange retter du nsker lage. Retten kan brukes som forrett, nr du har lyst p noe godt eller som en del av et tapasbord.

1 kg kokt pinnekjtt

Tomatsaus:
1 stk. Sjalottlk
1 bt hvitlk
1 ss olivenolje
3 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss sukker
2 ss hakket, frisk basilikum

1. Finhakk lk og hvitlk og fres det i olivenolje et par minutter.
2. Tilsett tomater og olje og la det smkoke i 3-4 minutter. Smak til med sukker.
3. Legg pinnekjttet i sausen, og la det smkoke i 15-20 minutter.

Tapasboller med fiken og koriander

6 porsjoner

Ingen tapas uten kjttboller. Her er en julevariant med fiken og koriander.

500 g medisterdeig
5 stk. Trkede fiken , finhakket
1 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
1 ss rd chili , finhakket
4 ss frisk koriander , finhakket
1 ss olje til steking
1 stk. Lk , finhakket
1 boks hermetiske tomater , hakkede

1. Bland deigen sammen med krydder og fiken og forme sm boller som du legger p bakepapir i en langpanne. Stek p 225 grader i ca 10 minutter.
2. Fres lk i olje og tilsett tomater og de nystekte tapasbollene. La alt smkoke i 10 minutters tid.

Hper du blie inspirert av dette. medisterkaker,plser passer bra med cherrytomater eller ostebiter p sm spyd. skjr ribben i biter og tre p spyd med grnnsaker. Til tapasen er det fint lage ulike dipper (feks salsa,ost,hvitlk,urter,oljedressinger osv som man kan ha til) Julebrd,krydderbrd,sild og fenalr kan man ogs servere. :)
Xoxo Liller

n kommentar

ana

26.des.2009 kl.16:20

Kjempefint tips:)

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andy

Hei p deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Flg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits