Lag tapas av Julemat restene! - Oppskrifter

Lag tapas av restene etter julemiddagene! :D

Juleskinke med Chilliappelsin
4 porsjoner

8 skive juleskinke
2 stk. Appelsin
½ stk. Rød chili
¼ pk. Ruccula

1. Skrell og skjær appelsinene i tynne fileter. Rens chilien for frø og finhakk den. Bland sammen appelsinfileter, chili og ruccula.
2. Legg skinkeskivene utover et fat og ha over salatblandingen eller legg litt appelsinsalat på en og en skinkeskive , brett rundt og fest med en tannpirker. Server

Vossakorv med marinert artiskokk

4 porsjoner

½ stk. Vossakorv
1 ss margarin til steking
4 stk. Hermetiske artiskokker
4 stk. Tannpirkere eller cocktailpinner

1. Ta av skinnet på vossakorven og del den i 4 munnfuller på skrå.
2. Stek dem raskt i en stekepanne.
3. Stikk en artiskokk på en tannpirker/cocktailpinne og tre på en vossakorv.

Lefseruller

6 porsjoner

6 skive lammerull
ca. 4 ss rødbetsalat
2 ss hakket frisk timian
2 stk. Potetlefse

1. Smør lefsene med rødbetsalat, legg på skiver av rull og strø over timian.
2. Rull sammen og del lefserullen i skrå "kubber".

Julequesadilla

4 porsjoner

Quesedilla er en meksikansk rett og betyr fylt hvetetortilla som er brettet, fylt og stekt. Tortillaen kan fylles med f.eks. Kjøtt, ost eller bønner. Her har vi valgt ridderost og okserull. En skikkelig julequesedilla.

8 skive okserull
2 stk. Hvetetortilla
¼ pk. Ruccula
8 skive ridderost

1. Legg tortilla i en varm stekepanne. Fordel halvparten av osten utover. Legg på okserull og strø over ruccola, før du legger på resten av ost. Legg over den andre tortillaen. Klem litt sammen.
2. Snu quesedillaen og stek til brødet har gyllen farge på begge sider og osten er smeltet. Klipp i snipper og server straks.
 
Glasert tapasribbe

8 porsjoner

Dette er en stor favoritt på tapasbordet. Pass på å ha nok. Her har vi brukt 5-krydder, som er den mest kjente krydderblandingen i det kinesiske kjøkken. Inneholder som navnet sier fem ulike krydderslag; Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sort pepper.

1 kg ribbe
1 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
4 ss søt soyasaus (kecap manis)
4 ss soyasaus
1 ss frisk ingefær , finhakket
1 ss hvitløkspulver
1 ss chilipulver
1 ts salt

1. Skjær av svoren på ribba og prøv å beholde mest mulig av fettet. Fjern deretter beina på innsiden av ribba.
2. Lag ca 5 mm dype snitt tett i tett langs etter hele ribba.
3. Bland sammen alle ingrediensene til glasuren og smør inn hele ribba.
4. Stek ribba på 125 grader i ca 2 timer, skru deretter opp temperaturen til 225 grader og stek til ribba er gyllen. Kutt ribba i små porsjonsbiter og server med søt chilisaus.

Pinnekjøtt i tomatsaus

6 porsjoner

Når du skal servere juletapas må du sørge for å justere mengden etter hvor mange retter du ønsker å lage. Retten kan brukes som forrett, når du har lyst på noe godt eller som en del av et tapasbord.

1 kg kokt pinnekjøtt

Tomatsaus:
1 stk. Sjalottløk
1 båt hvitløk
1 ss olivenolje
3 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss sukker
2 ss hakket, frisk basilikum

1. Finhakk løk og hvitløk og fres det i olivenolje et par minutter.
2. Tilsett tomater og olje og la det småkoke i 3-4 minutter. Smak til med sukker.
3. Legg pinnekjøttet i sausen, og la det småkoke i 15-20 minutter.

Tapasboller med fiken og koriander

6 porsjoner

Ingen tapas uten kjøttboller. Her er en julevariant med fiken og koriander.

500 g medisterdeig
5 stk. Tørkede fiken , finhakket
1 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
1 ss rød chili , finhakket
4 ss frisk koriander , finhakket
1 ss olje til steking
1 stk. Løk , finhakket
1 boks hermetiske tomater , hakkede

1. Bland deigen sammen med krydder og fiken og forme små boller som du legger på bakepapir i en langpanne. Stek på 225 grader i ca 10 minutter.
2. Fres løk i olje og tilsett tomater og de nystekte tapasbollene. La alt småkoke i 10 minutters tid.

Håper du blie inspirert av dette. medisterkaker,pølser passer bra med cherrytomater eller ostebiter på små spyd. skjær ribben i biter og tre på spyd med grønnsaker. Til tapasen er det fint å lage ulike dipper (feks salsa,ost,hvitløk,urter,oljedressinger osv som man kan ha til) Julebrød,krydderbrød,sild og fenalår kan man også servere. :)
Xoxo Liller

Én kommentar

ana

26.des.2009 kl.16:20

Kjempefint tips:)

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits