Hjemmelaget Kaviar! Oppskrift

Igår fikk jeg forespørsel om jeg ville ha rogn. om JEG vil ha rogn? HELL YEAH! Vi kjørte og hentet 8 hærligheter i går kveld. mormor fikk halvparten å fryse ned. i retur fikk jeg kake. en bit til meg og en til han jeg fikk rogna hos som takk for hjelpa. I min filosofi fant jeg ut at jeg skulle lage Kaviar. Hadde seff ikke peiling på hvordan dette gjøres,men jeg hadde tidligere kjøpt inn røyksyre. etter ett kjappt dykk på nettet fant jeg ut hva som skulle være i. Jeg eier ikke kjøkkenvekt eller desilitermål ,så jeg bare smakte meg til resultatet med sukker,salt,røyksyre og olje. Må si den ble aldeles utmerket. Mild,men god. Typen til mamma fikk en boks idag og godkjente,Rogn-skafferen skal få en,så har jeg en selv. Kokte også to rogner. NAM NAM. Snakk om foodgasm.

OPPSKRIFT HJEMMELAGET KAVIAR AV TORSK

1 kg torskerogn
2 ss salt

Torskerogna skrapes ut av skinnet og røres  sammen med 2 ss salt.

2 dl matolje
2 ss sukker
1 ts salt
1-2 ts røyksyre (renset treeddik, fås på apoteket.)

Blandinga røres sammen ,gjerne opp til 15 min, før den settes kaldt. Husk å smak underveis så den blir bra :) kaviaren skal stå i 7 ? 8 dager å modne før den brukes. Fyll kaviaren på små glass. Hell litt oje over og skru tett til. holder i 2-3 uker i kjøleskap. Kan fryses.

Server på grovt brød med rømme og finhakket løk,eller sammen med egg.

Xoxo Liller

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits