Skumkake / kokosbolle-kake - Oppskrift

Hei hei bloggen! Idag har vært en brillefin dag. Alt fra inhalerte snøfnugg til div besøk. anyway. Min kake-fetish lever i beste velgående. idag får du oppskrift på skumkake - en av mine venninners favoritt.

SKUMKAKE aka Kokosbollekake
9 plater gelatin
6 eggehviter
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 dl kokende vann
1/4 pose kokosmasse

60 gram kokosfett
100 gram kokesjokolade
2 eggeplommer
Kokosmasse etter smak

Kle en rund glassbolle innvendig med plastfolie.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og vaniljesukker litt etter litt mens du pisker hele tiden.
Kok opp vann og trekk kjelen tilside. Rør inn en og en gelatinplate til alt er oppløst. Hell den flytende gelatinen i marengsmassen. Fortsett å piske hardt i 5 minutter til.

Fyll bollen med marengsmassen og glatt ut overflaten. Sett bollen i kjøleskapet i 3-4 timer, til massen er helt stivnet. Snu bollen opp-ned på et fat og ta bort bollen. Fjern plastfolien forsiktig. Stikk biter av bakepapir eller lignende under sidene på hele kaken så det ikke blir søl på fatet når glasuren skal helles over.

Lag glasuren: smelt sjokoladen og kokosfettet og rør det glatt. Avkjøl noe og rør inn eggeplommene. Glasuren skal være flytende, men litt tykk så den ikke bare renner "bort" fra kaken. Hell den over kaken fra toppen og glatt til med en slikkepott eller skje. Det som renner ned på sidene samles opp med en skje og fordeles på kaken der det mangler glasur. Hell over kokosmasse og sett kaken til avkjøling til glasuren er stivnet.

Fjern bakepapiret og server!
ps. kaken kan lages i vanlig springform også,men ser ikke like fancy ut :p

5 kommentarer

Siewartz

10.feb.2010 kl.21:17

Å, greit digg da :D Jeg elsker kokosboller!

Mjuuugly

10.feb.2010 kl.22:42

Å, nam!

Du må smake på de... Mmm :D

whooah

11.feb.2010 kl.01:35

Jeg elsker kokosbollekake! Mamma skal lage det til familiebursdagen min jeg skal ha nå til helga :D Namnam^^

linn spets

11.feb.2010 kl.08:05

Den der skal jeg lage!!! Kokosboller er det beste jeg vet!

theperfectbody89

14.feb.2010 kl.17:37

Det der så himmelsk ut!;)

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits