Safran kake - Oppskrift

Kjøpte safran i går! "verdens dyreste krydder" blir oftest brukt til lussekatter,men hvorfor ikke bruke det til kake?

SAFRANKAKE - Oppskrift.
take this:
0,25tssafran
1,25dllunken melk
7grgjær
0,5tsbrunt sukker
225grhvetemel
50grsukker
0,5tsblandet søtlig krydder
0,25tssalt
75grsmør
1stkegg
50grstenfrie rosiner (kan bruke litt surinter også,eller hva det nå heter.. :p )

Do this:
Bløt safran i lunken melk i 10 min. Rør gjæren ut i brunt sukker og resten av melken. Sett den på et lunt sted noen minutter. Bland mel og sukker, krydder og salt. Smuldre inn smøret. Lag en fordypning og hell i egget, safranmelken og gjærblandingen. Rør godt og tilsett mer melk om nødvendig. Arbeid deigen til den blir passe fast og smidig. Elt inn rosinene. Dekk deigen med et bakeklede og sett til heving 1 time. Kna deigen påny. Pakk den tett i en avlang, smurt form. Sett til etterheving i 45 min. Stek kaken i varm ovn på 220 C i 10 min. Reduser varmen til 160 C og la den steke videre i ca. 20 min. Avkjøles på rist.

Én kommentar

Charlotte&Aurora

23.feb.2010 kl.15:38

Så godt det så ut!:)

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits