Jeg = Houswife ?

Hieeee.
Har vært litt husmor i dag. (må si jeg synes "housewife" høres bedre ut! hm.. rett oversatt burde det jo blie housemother.. vell jeg er verken kone eller mor,så jeg har vært litt husholderske idag!) 
2 klesvasker er ferdig til tørk, ryddet,skiftet på senga,semi støvsugd(fri for oppsamler-refil!) *flinkis*
Kom til å tenke på alle disse hjemmeværende fruene i USA. Der virker det som det er  HELT vanlig å gifte seg kort tid (par år) etter man har blitt sammen,selv om man er veldig unge. Her i Norge virker det som at man kan være samboere i 15 år uten å engang tenke tanken. anyway. når man er gift, i USA, så var det vell ett barn som nå står på menyen? på sammfunnets a4-meny altså. har man ikke begynt å tenke på "familieplanlegging" så er det som om noe er galt. "har de familieproblemer? krangler de? elsker de ikke hverandre mer?"
Ellers er det mannen forsørger kona,som er hjemme og steller huset,vasker klær u name it. når mannen kommer hjem er middagen ferdig. screw likestillingen liksom.. er det bare jeg som har fått intrykk at det er slik det fungerer i Amerika? 

Btw: 
har anskaffet hjemmet en ny blomst. tulipanene jeg fikk før en uke siden har tatt kvelden. Her er ny-planten:


So tell me.. Hva syns du om "opplegget" i USA?
ville du vært en hjemmeværende husfrue?

16 kommentarer

bare kine, og litt fler

26.feb.2010 kl.21:56

jeg ville ha elsket å være husmor på fulltid.

det hadde vært perfekt! stelle hus og unger, bake kaker og lage middag.

hadde vi hat råd, så hadde det ikke vært tvil engang! :)

renate

28.feb.2010 kl.17:13

helt enig der..

det er min drømm det^^,

men i norge ser man vist ned på damer som er hus mødre da.

for de mener at man snylter på mannen..

d er jo litt feil hvis man tenker på at dama tar seg av alt hjemme.

for hadde hun ikke gjort d måtte mannen tat halve ansvaret etter jobb, når han egentlig bare vil sette seg ned i god stolen å slappe av med avisa...

CR

02.mar.2010 kl.16:34

Jeg er husmor og jeg elsker det! Studerer jo og jobber ved siden av selvsagt.. Vi må jo betale regningene ;) Så husmor på deltid da. En dag satser jeg å bli det på heltid..

Men ingen ting gir meg mer glede enn å pusle rundt om i hjemmet, bake og stelle for ektemannen min! :))

Irmelish does Los Angeles.

03.mar.2010 kl.23:00

Jeg må bare ærlig innrømme at hans behov for slike kjønnsroller var en av grunnene til at det ikke funket mellom meg og ekskjæresten. Selv om det sikkert ville vært trygt og godt behøver jeg å være selvstending, iallefall til jeg er litt eldre enn 21!!

Bente

05.mar.2010 kl.21:39

Det å være husmor på heltid er en viktig jobb som burde verdsettes mer:) Jeg for min del trives med å komme meg ut av huset og på jobb, men skulle gjerne jobbet bare 50 % ute og resten hjemme.Men nå er jeg adskillig eldre enn 21 og derfor ville det vært deilig med mer hjemmetid igjen. Fikk mitt første barn(av 4) da jeg var 21 år.Aldri angret på det. Hva man velger må jo være opp til den enkelte.

Nina

07.mar.2010 kl.09:59

Her i Colorado virker det litt mer åpent, mange som bor sammen lenge før de gifter seg osv:)

andrea

07.mar.2010 kl.17:27

tror det handler om utdanning. i norge kan du jo få en god utdanning gratis (universitetet koster 500 kr i halvåret, pluss at man har lånekassen), mens i usa koster utdanning relativt mye, og det er ikke alle som har råd til det. da velger man vel å etablere seg tidligere, fordi man ikke har noen studier som "står i veien" for det. tror jeg da:)

Dag

08.mar.2010 kl.00:30

I allsindar, Christina. Er dette ditt åndsverk?? Da må jeg spørre: På hvilken del av verdenskartet bor du på??? Eller er det på en annen planet?? Du forteller om en helt annen virkelighetsverden enn det som er - ja - verden. Definitivt svært dårlig research for denne sak. Den norske holdningen kan heller ikke sammenliknes.

csj

08.mar.2010 kl.00:38

Dag; gjør ikke noe reseach for det jeg skriver. var bare ett lite tankespinn mht noen jeg kjenner i USA.

Gøy at så mange har kommentert :p

Irmelish does Los Angeles.

08.mar.2010 kl.10:26

Dag: Etter mine erfaringer er ikke Christina way off i dette blogginnlegget, for å si det sånn.

Dag

09.mar.2010 kl.07:32

Mye mulig man tror jeg har spist en hoggorm. Men jeg har en rolig holdning og har en forsiktig stemme. Men det kontinentet du refererer til er det 300 millioner innbyggere. Og din artikkel viser til veldig liten del av den. Men man får et inntrykk av at dette gjelder samtlige. Og det blir feil å tro eller la innlegget vise til at man tror dette er sannhet. Det er en kjensgjerning, altså normalt, at artikkelen din viser til din personlige tro og oppfatning og et speilbilde av dit eget liv og hvordan du tror tingene er. Og ikke realiteten. Du skal vite at det er folk som tror livet er slik du gjenspeiler. Og det virker som om den gjevne amerikaner er dømt. Noen slår seg til ro med det. Og man skulle tro at når noen ønsker seg selv et slik liv, så skal medsøstre/brødre kritiseres nord og ned, eller påtvinge andre sine egne personlige meninger inn i vedk. det dreier seg om. Håpløst.

Whanya

09.mar.2010 kl.15:18

Jeg har også samme inntrykket av USA. Det er ikke noe jeg kunne ha tenkt meg. Men nå hater jeg husarbeid. Når jeg har hatt samboer har vi alltid delt. Men har flere venninner som gjør det meste husarbeidet.. De om det! Likevel tror jeg Norge har kommet litt lenger på det området enn Amerika.

csj

09.mar.2010 kl.16:16

Dag: for det første. det var ikke noen artikkel,men ett blogg-innlegg. min blogg = jeg skriver hva enn jeg vil,mine meninger,observasjoner og syn på ting. utgjør det ett problem for deg ,så bare la være å lese det. :)

mann 37

09.mar.2010 kl.16:18

Det er ikke noe galt i å være "husmor" på heltid, men det som er problemet med det yrkesvalget er at det ikke gir pensjonspoeng eller økonomisk sikkerhet. Kvinnen blir "fanget" i ekteskapet og helt avhengig av mannen, så ved en skilsmisse står ofte kvinnen på bar bakke. Men det gjelder ofte kvinner som velger deltid også, de kjøper maten og klær til barna mens mannen betaler lån og bil så blir det skilsmisse og kvinnen sitter uten noe andel av boligen eller bilen og blir den tapende parten.

Dag

20.mar.2010 kl.09:19

CSJ: Ikke en artikkel, men en blogg? Hmmm... Altså bare tulleskriblerier? Da fikk vi jo satt et navn eller definisjon på din blogg?? Skriv hva en vil, meninger, observasjoner og syn på ting. Seriøsiteten dette fra hverandre.

Problem for meg? Nei. Ikke noe problem for meg. Jeg har i tankene på de som er på søken, f.eks. det du skriver. Altså det å være husmor. Det er mange verdier i livet. Ett av dem er å være husmor, å stelle for mann og barn og de ELSKER det:). Og så er det folk som dømmer det nord og ned. Og om mulig er de som dømmer dette nord og ned som har sterke krefter ovenfor de som søker. Og den/de som ønsker slikt liv er om mulig et menneske som ønsker rettledning i denne retning og opplever at det er de som hyler høyest som blir hørt. Det er jo de kvinner som koser seg i rollen.

Jeg kjenner kvinner som sa NO WAY, de har ingen mann og ingen barn og er svært lengtende etter akkurat det.

Jeg har i tankene på de jenter som er i ung alder. Om det er så at du spesielt ikke har noen særskilt interesse akkurat det, burde du utdype det.

Poenget med mitt svar er at jeg anbefaler deg heller å være nøytral.

Ofte at måten man skal utrykke seg på blir fullstendig feil i mange sammenhenger. Måten å legge frem synet på. Tenk gjennom noenganger først... Det blir jo oppfattet feil. Og det går dessverre utover deg...

Du er ung. Du tror. Den lille verden du lever i, med din personlige oppfatting vil foradre seg. Du har mange år igjen.

csj

20.mar.2010 kl.15:47

så alt som ikke er en artikkel er tulleskriblerier? 0o jeg vet ikek helt om du skal uttsale deg så mye. du er jo tross alt mann. om kvinner vil/kan være hjemmeværende uten å bli misfornøyd og lei så why the hell not. Jeg er ikke nøytral. dette er,som sakt,min blogg og dermed også mine meninger. jeg forholder meg ikke nøytral,men sier min mening. Så om det ikke er ett problem for seg,som du sier,så kan du vel la de du har i tankene svare selv hva de synes. det er jo derfor jeg spurte i inlegget om andres syn. Kunne du tenkt deg å være hjemme med barna,vaske hus,stryke og brette klær,lage middag,vaske opp hver dag uten å bli missfornøyd å ønske deg ut i jobb? i så fall kjemeflott. jeg ytret rett og slett at det ikke var noe for meg.

hvordan folk oppfatter det jeg skriver er opp til hver enkelt. som du ser over er det ikke bare jeg som mener dette og det virker som du er den eneste som har reagert. veldig interessant mht at du er mann og dette omhandler ett like tankesping på husmorrollen og usa.

ja jeg er ung og heldigvis har jeg mye å lære. oppfattningen min av ting kan godt forandre seg. er du heldig vil kansje din også gjøre det. vi lærer så lenge vi lever.

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits