Sjokoladefondant - oppskrift

Sjokoladefondant

  • 50 g sjokolade
  • 50 g Smør
  • 2 egg
  • ½ dl sukker
  • ½ dl hvetemel

En fondant er en slags muffins som skal være så rå i midten at fyllet renner litt ut når fondanten deles i to.

  1. Porsjonsformer, 4 stk(skal du lage flere så dobble oppskriften). I stekeovnen: 220 °C, ca. 10-12 minutter, nederst i ovnen .
  2. Smelt smør og slå det over sjokoladen som er delt/hakket i biter. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør sammen. Pisk egg og sukker lett og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig til en jevn røre. Sikt over mel og rør inn. Smør formene og fyll dem ¾ fulle. Sett dem på bakeplaten og stek som angitt.
  3. La kakene få avkjøle i formene ca. 15 min. Hvelv dem forsiktig ut på tallerkener. Når du setter skjeen inn vil forhåpentligvis myk sjokolade flyte ut.
  4. Til servering kan man ha krem,is eller moste bær.

and.. enjoy! :) Xoxo Liller

Én kommentar

Kjersti

18.mar.2010 kl.18:11

Mmmm, det så veldig godt ut :)

Skriv en ny kommentar

Christina Slette Johnsen

Christina Slette Johnsen

22, Andøy

Hei på deg! Blogger om livet mitt og alt i mellom som interesserer meg. Følg meg gjerne! :) BTW:(ja,jeg var med i Top Model 08. Ja,det er jeg som har tegnet tegningene) *Knis* Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~ The time is NOW. Have fun go mad!

www.lovelyliller.com on Facebook
Related Posts with Thumbnails Bloggurat

Kategorier

Arkiv

hits